Otevřít menu
Doprava dnes
-

Thein Private Equity SICAV chce získat miliardu korun na investice do železniční dopravy, vodíku a strojírenství

Fond Thein Private Equity SICAV investiční skupiny Thein Tomáše Budníka zaměřující se na investice především do českého a slovenského průmyslu si jde na trh pro investice až jedné miliardy korun. Thein Private Equity SICAV podfond Industry hledá investory na akvizice a rozvoj svých aktivit v oblasti strojírenství, železniční dopravy, energetiky i vodíkových technologií. Od 1.3. 2022 zároveň fond přešel k novému obhospodařovateli, AMISTA investiční společnosti.

12:34 / 17. března 2022
Thein Private Equity SICAV chce získat miliardu korun na investice do železniční dopravy, vodíku a strojírenstvíi

Foto: Thein

Podfond Industry zastřešuje veškerá dosavadní průmyslová aktiva skupiny Thein, tedy společnost Ponec, Železniční dodavatelskou, Cotring a Lokorent. Nyní podfond Industry spouští fundraising, v jehož rámci cílí až na miliardu korun od kvalifikovaných investorů s minimálním vkladem jeden milion korun. Jedním z cílů podfondu Industry jsou také investice do technologií udržitelné energetiky, které korespondují mimo jiné s aktivitami skupiny v oblasti vodíkové dopravy a které dnes o to více rezonují nejen s ekologickým aspektem, ale také s geopolitickou situací v Evropě.

“Náš fond je od počátku zaměřen na akvizice a následný aktivní rozvoj perspektivních průmyslových firem. Thein Industry je v tomto jedním z mála českých fondů, který investuje do této oblasti. Pohybujeme se v ní přes dva roky a to nám dalo sebevědomí do ní vstoupit s většími ambicemi, než jsme měli na začátku. Chceme českým investorům dokázat, že investice do českého průmyslu mají velký význam a budoucnost. A to i vzhledem k nejisté situaci na trzích, dané mezinárodními událostmi i stále vyšší prioritou ekologických a efektivních zdrojů energie,” říká Tomáš Budník, zakladatel a majitel skupiny Thein. Jedním z cílů skupiny je hledat synergie a nové příležitosti a digitalizací strojírenství nadále naplňovat vize Průmyslu 4.0.

Od března přešel Thein Private Equity SICAV podfond Industry k novému obhospodařovateli AMISTA investiční společnosti. Výkonný ředitel společnosti AMISTA Ing. Ondřej Horák k tomu dodává:V České republice se větší část fondů kvalifikovaných investorů pohybuje spíš v konzervativnějších odvětvích, zejména v nemovitostech. Je osvěžující vidět fondy, které investují do méně obvyklých oblastí. Za AMISTU mohu říci, že fond Thein Private Equity SICAV je z tohoto pohledu velmi zajímavý a velmi rádi jsme se zhostili role správce tohoto fondu. Bude zajímavé sledovat, jak na aktuální dynamickou situaci zareagují investoři, kteří ve fondu, jako je Thein Private Equity SICAV mají příležitost investovat například do vodíkových technologií a železniční dopravy."

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: Thein)

zpět na články

inzerce

nahoru