Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tragédie na trajektu Euroferry Olympia! Třetí mrtvý, osm lidí se stále pohřešuje

Na italském trajektu Euroferry Olympia našli ve čtvrtek 24. února ráno tělo třetího člověka. Je další obětí požáru, který plavidlo zachvátil minulý pátek u řeckého ostrova Korfu. 

16:06 / 24. února 2022
Tragédie na trajektu Euroferry Olympia! Třetí mrtvý, osm lidí se stále pohřešujei

Foto: Reuters

Stále se pohřešuje osm lidí. S odvoláním na řeckou pobřežní stráž o tom informovala agentura AFP. Plavidlo bylo odtaženo do přístavu Astakos a nikdo z osmi pohřešovaných řidičů se neozývá.

V době, kdy 18. února na plavidle začalo hořet, bylo na palubě téměř 300 lidí. Loď hasili do středy a většinu pasažérů i členů posádky se podařilo evakuovat. V podpalubí, kde zůstala spálená auta a kamiony, byla od neděle nalezena tři ohořelá těla. Podařilo se určit totožnost řeckého řidiče, zbylá dvě těla identifikována nejsou.

Příčiny požárů na trajektu odhalí vyšetřování


Mezi zachráněnými jsou i dva afghánští uprchlíci, kteří nebyli na seznamu pasažérů, což podle AFP vyvolává obavy, že na lodi mohlo být migrantů více. Na Korfu byli kvůli dýchacím potížím hospitalizováni tři řidiči z Bulharska, Běloruska a Rumunska.

Trajekt začal hořet severně od Korfu dvě hodiny po vyplutí z přístavu Igumenitsa. Směřoval do italského Brindisi.

Rodina mrtvého řeckého řidiče zažalovala italskou společnost Grimaldi, jíž trajekt patřil, protože jí připisuje odpovědnost za požár. Společnost oznámila, že příčinu objasní teprve vyšetřování. Hořet začalo v podpalubí se zaparkovanými více než 180 vozidly.

 

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

Tragédie na trajektu Euroferry Olympia! Třetí mrtvý, osm lidí se stále pohřešuje Foto: Reuters.
zpět na články

inzerce

nahoru