Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tragédie na trajektu plujícího z Řecka do Itálie! Téměř 300 lidí evakuováno

Na trajektu plujícím z Řecka do Itálie vypukl v pátek 18. února nad ránem požár. Na palubě bylo 239 cestujících a 51 členů posádky. Téměř všechny se již podařilo evakuovat. 

6:27 / 19. února 2022
Tragédie na trajektu plujícího z Řecka do Itálie! Téměř 300 lidí evakuovánoi

Foto: Reuters

Dva muži zůstali uvězněni v lodní garáži trajektu, operace na jejich záchranu pokračuje, uvedly agentury Reuters a AFP dnes odpoledne. Jedenáct cestujících se pohřešuje.

Při neštěstí, jehož příčina zatím není známá, nebyl nikdo z evakuovaných vážně zraněn. Deset osob bylo ale s dýchacími potížemi převezeno do nemocnice na ostrově Korfu, v jehož blízkosti požár vypukl. Dva řidiči kamionů, kteří zůstali uvězněni v garážích, jsou podle řeckého deníku Kathimerini Bulhar a Turek.

Loď Euroferry Olympia italské rejdařské společnosti Grimaldi Lines mířila z řeckého města Igumenitsa do italského přístavu Brindisi. Podle řeckých médií na trajektu s kapacitou 560 cestujících, bylo 290 lidí, včetně italské a řecké posádky. Loď vezla 153 nákladních aut a 32 osobních vozů.

Hořet prý začalo v garáži


Řecká agentura AMNA dnes odpoledne uvedla, že 11 lidí, včetně tří Řeků, se nedaří najít. Mezi evakuovanými je podle ní naopak i jeden cestující, který nebyl na seznamu lodní společnosti. Požár stále hasí z několika člunů, na místě je i speciální jednotka potápěčů.

Řecká pobřežní stráž a námořnictvo nasadily do akce několik plavidel a další lodě připluly z Itálie. Italská loď podle agentury APA převzala na palubu většinu cestujících a vyložila je na Korfu. 

Zbylé pasažéry dopravily do bezpečí řecké lodě. „Probudili nás kolem 4:20. Během hodiny jsme opustili loď. Zachránila nás posádka, která jednala rychle,“ popsal televizi Skai TV situaci jeden z cestujících. Jiný svědek řekl agentuře ANSA, že hořet začalo v garáži, v níž byla zaparkovaná auta včetně kamionů. Kapitán podle něj nejdříve nechal shromáždit všechny cestující na jedné palubě a poté nařídil evakuaci. Mezitím na palubě vznikla panika.

 

Publikoval: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru