Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tramvaj ForCity Škoda Smart Artic absolvovala 10 000 kilometrů ve zkušební jízdě bez závad

Tramvaj Škoda ForCity Smart Artic je určená pro tramvajovou řadu Jokeri, přičemž tento typ tramvaje zvládl zkušební jízdy. Během nich zmíněná tramvaj ujela 10 000 kilometrů bez poruchy a byla převezena do "domovského" depa v Roihupeltu.

19:07 / 17. srpna 2022
Tramvaj ForCity Škoda Smart Artic absolvovala 10 000 kilometrů ve zkušební jízdě bez závadi

Foto: Tramvaj ForCity Škoda Smart Artic. Zdroj fotky: ACRI.

Nové tramvaje mají pozitivní ohlasy od cestujících i od dopravního podniku v Helsinkách

Nové tramvaje mají pozitivní ohlasy od cestujících i od dopravního podniku v Helsinkách. ForCity Smart Artic X54 opustil ve středu depo Kaupunkiliikenne Oy Koskela a po úspěšném zprovoznění včetně instalace pantografu je bezpečně na kolejích. Tramvaj je nyní připravena na další sadu technických zkoušek, jízd a školení řidičů. Skupina Škoda dodává 29 těchto nízkopodlažních vozů na linku Jokeri a byla uplatněna opce na dalších 23 tramvají pro obsluhu nově plánované lehké železnice Crown Bridges. Skupina Škoda bude také poskytovat kompletní servis pro celý vozový park až do roku 2031.

Jokeri Line je nová železnice spojující Helsinky a Espoo, která bude plně obsluhována těmito vozidly. Linka je dlouhá 25 kilometrů, spojí 34 zastávek a má být spuštěna v roce 2023. Korunní mosty spojí Laajasalo, Korkeasaari a Kalasatama s centrem Helsinek.

Škoda Artic (obchodní název ForCity Smart, původně Transtech Artic) je nízkopodlažní kloubová tramvaj vyráběná finskou firmou Škoda Transtech, dceřinou společností firmy Škoda Transportation. Vyvinuta byla pro tramvajovou síť finského hlavního města Helsinky.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ACRI)

zpět na články

inzerce

nahoru