Otevřít menu
Doprava dnes
-

Trutnov opraví za 15 milionů Národní ulici nedaleko centra, chystal to pět let

Po pěti letech příprav zahájí Trutnov začátkem května opravu Národní ulice nedaleko centra města. Stavbaři v ulici kromě povrchu silnice a chodníků vymění i kanalizaci, plynovod a telekomunikační sítě. Stavba přijde na téměř 15 milionů korun, půjde tak o jednu z hlavních investic třicetitisícového města v letošním roce.

11:11 / 21. dubna 2022
 Trutnov opraví za 15 milionů Národní ulici nedaleko centra, chystal to pět leti

Foto: archiv Městského úřadu v Trutnově

"Příprava této investiční akce byla mimořádně náročná, bylo nutné zkoordinovat postup několika institucí. Kanalizace a plynovod v Národní ulici jsou ve špatném technickém stavu," uvedl včera starosta Michal Rosa (ODS). Práce mají stavbaři rozdělené do tří etap, vše by mělo být hotové v polovině listopadu.

V opravené ulici, které má 300 metrů, se změní parkování. Místo příčného stání po jedné straně budou řidiči parkovat podélně po obou stranách ulice. Opravu ulice udělá společnost Repare Trutnov.

Hlavní letošní investicí města je loni zahájená oprava kina Vesmír, do které radnice letos dá 110 milionů korun. Důležitou investicí za téměř 16 milionů korun bude i stavba chodníku v Polské ulici, po níž vede doprava k hraničnímu přechodu do Polska v Královci. Celkem Trutnov letos plánuje investice za 208 milionů korun, loni investoval 89 milionů.

Pulibkoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru