Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tyrkysové doubledeckery odstartují turistickou sezonu v Ostravě

Od zítřejšího dne budou v Ostravě jezdit doubledeckery, které se po plánované opravě vrací zpět do provozu. Dvoupodlažní autobusy značky Scania nabídnou cestujícím netradiční prohlídku města.

7:23 / 28. dubna 2023
Tyrkysové doubledeckery odstartují turistickou sezonu v Ostravěi

Foto: Ostravský doubledecker. Zdroj: SDP ČR

Od 29. dubna 2023 obnovuje ostravská linka č. 88 svůj provoz. Její trasa bude podobná té, která fungovala minulý rok, a to Ostrava-Poruba – Ostrava-Jih – Dolní oblast Vítkovice – Zoo Ostrava. Změna nastane jen v centru města, kde doubledeckery nebudou obsluhovat zastávku Karolina ve směru do Zoo, autobus totiž pojede přes zastávku Konzervatoř. Mezi další novinky patří to, že autobus zastaví v obou směrech na zastávce Českobratrská. Trasa linky č. 88 bude stejná tam i zpět.

V loňském roce se doubledeckery svezlo cca 23 tisíc cestujících. „Vnímáme, že nasazení doubledeckerů na lince č. 88 je symbolem zahájení turistické sezony v Ostravě. Ostravané si tyto tyrkysové krasavce oblíbili a očekáváme, že s nimi budou hojně cestovat i letos. Vozy jsou ve formě i po nedávné reklamaci, kdy se řešila například lokální koroze a závady laku. Vozy se opravovaly přímo ve výrobním závodě ve Španělsku. Věříme, že tato sezona bude minimálně stejně úspěšná jako ta loňská,“ sdělil Daniel Morys, generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku Ostrava (DPO).

O tom, že se ostravské doubledeckery těší velké oblibě nejen u místních, ale i u turistů svědčí fakt, že obsazenost spojů v loňské sezoně byla v některých případech i na hranici kapacity vozidel. U více než jedné třetiny spojů přesáhla obsazenost 75 %. Doubledeckery jsou sice primárně určené k sezení, najde se tu ale prostor i pro kočárky či vozíčkáře. Kapacita těchto míst je ovšem omezena.

Autobusy jezdí zhruba v hodinovém intervalu, v určených časech i v půlhodinovém. Přesné časy jsou k dispozici na webových stránkách DPO v sekci Pro cestující – Jízdní řády.

Patrové vyhlídkové autobusy budou na lince č. 88 jezdit až do začátku října 2023.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: DPO)

zpět na články

inzerce

nahoru