Otevřít menu
Doprava dnes
-

U dobíjecích stanic ČEZ na jihu Čech stoupl v loňském roce odběr

U dobíjecích stanic energetické firmy ČEZ pro elektromobily na jihu Čech loni meziročně stoupl odběr o 56 procent. Majitelé elektromobilů tam odebrali 98.730 kilowatthodin (kWh). 

21:12 / 10. března 2022
U dobíjecích stanic ČEZ na jihu Čech stoupl v loňském roce odběri

Foto: ČEZ

Dobíjecí stanice ČEZ v Jihočeském kraji evidují prudký nárůst už druhý rok za sebou. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí jaderné elektrárny Temelín Marek Sviták.

V Jihočeském kraji ČEZ aktuálně provozuje deset veřejných dobíjecích stanic a všechny jsou rychlodobíjecí. Kromě Českých Budějovic je majitelé elektromobilů najdou také v Písku, Prachaticích, Soběslavi, Třeboni a ve Vimperku. Celkově se loni u jihočeských stojanů ČEZ zákazníci zastavili v 6293 případech.

Během jednoho roku zprovozněno více než 100 stojanů!


Skupina ČEZ se elektromobilitou zabývá od roku 2009. Na českém trhu dobíjecích stojanů drží zhruba padesátiprocentní podíl. ČEZ loni poprvé zprovoznil během jednoho roku více než 100 stojanů, konkrétně 110. Dosud nejvíce to bylo 82 stanic v roce 2020.

Manažer útvaru čisté technologie ČEZ prozradil jeden z hlavních cílů pro letošní rok: „Letošním úkolem je udržet toto tempo, pokračovat v loni zahájené výstavbě ultrarychlých stanic schopných významně zkrátit časy dobíjení a nabídnout služby velkých hubů. Jen místa se třemi a více stojany totiž dnes v nejvytíženějších místech zvládnou pokrýt rychle rostoucí poptávku,“ řekl manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík.

 

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru