Otevřít menu
Doprava dnes
-

U Jáchymova začala stavba opěrné zdi na silnici I/25

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravuje skalní svah nad silnicí I/25 u Jáchymova. Rekonstrukce začala přípravnými pracemi už na konci loňského roku, nyní začala stavba samotné opěrné zdi. Sanace svahu by měla skončit v červnu, informovala dnes mluvčí ŘSD Dana Zikešová.

13:00 / 22. dubna 2022
U Jáchymova začala stavba opěrné zdi na silnici I/25i

Foto: ŘSD ČR

Práce začaly čištěním skalního masivu nad silnicí. To bylo možné dělat ještě za plného provozu. Tento týden začala stavba opěrné zdi. "V Jáchymově na silnici I/25 jsme zahájili zemní práce, kde dojde k vybudování monolitické opěrné zdi. Nyní je částečná uzavírka v úseku o délce 330 m, kterým řidiči projedou jedním jízdním pruhem, kyvadlovou dopravu řídí semafory," popsala Zikešová.

"Celkově se pustíme do opravy komunikace v 800 m dlouhém úseku. Kompletní práce v hodnotě 56,29 milionu korun ukončíme v červnu 2022," doplnila Zikešová. Pokládání nového povrchu by se mělo dělat v květnu nebo červnu.

Rekonstrukce vozovky a stavba opěrné zdi se provádí poblíž takzvané jáchymovské kruhové křižovatky na silnici I/25, což je hlavní tah u Karlových Varů na Boží Dar a dál do Německa.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru