Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Karlových Varech začne rekonstrukce Bezručovy ulice. Bude ale dražší

Město Karlovy Vary vysoutěžilo zakázku na opravu Bezručovy ulice. Vítězná nabídka poměrně výrazně přesáhla odhad, ačkoli město projektové náklady aktualizovalo. Petr Bursík (ODS), náměstek primátorky Karlových Varů, sdělil ČTK, že za opravu frekventovaného úseku Bezručovy ulice zaplatí město téměř 40 milionů korun bez DPH.

12:21 / 23. května 2022
V Karlových Varech začne rekonstrukce Bezručovy ulice. Bude ale dražšíi

Foto: ČTK, Romana Landová/ www.tvarchitect.com

"Bezručova ulice je projekt, který se dlouho na městě řešil. A teď jsme tedy došli k tomu, že bude realizován. Jde o úsek od ulice Havlíčkova, protažení Lidické k bývalému Jaru. Jsou to dva oblouky, kde jde vidět, že svah ujíždí. Takže se bude dělat nový opěrný systém, nová komunikace a dva menší skalní výchozy, které se budou sanovat," vysvětlil Bursík.

Původní náklady činily přes 23 milionů korun. Situace na stavebním trhu se však mění a ceny rychle rostou. To se podle Bursíka týká například železných konstrukcí nebo betonu. A právě opěrné stěny tvoří v rámci rekonstrukce Bezručovy ulice asi 40 procent rozpočtu. Firmy přihlášené výběrového řízení se u těchto položek nevešly do původního ani aktualizovaného rozpočtu.        

Podle Bursíka avšak nejde o to, že by některá z firem výrazně nadhodnotila cenu zakázky. Šest firem, jež se zúčastnily soutěže, nabídlo přibližně stejné ceny. Je tak patrné, že i do budoucna počítají stavební firmy s růstem cen stavebních materiálů a chtějí se na takovou situaci připravit.

Oprava Bezručovy ulice, největší letošní investice města, by měla začít po podpisu smlouvy s dodavatelem. Skončit má do začátku zimního období. Dopravní omezení, které si rekonstrukce vyžádá, by totiž v zimě způsobovala závažnější potíže v dopravě.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru