Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Kopřivnici může pokračovat přestavba křižovatky. Dělníci plynovod překryjí

Zhruba po týdnu může pokračovat přestavba křižovatky ulic Obránců míru, Francouzské a Školní na kruhový objezd. Ta se v Kopřivnici na Novojičínsku dočasně zastavila kvůli špatně položenému plynovodu.

14:23 / 15. dubna 2022
V Kopřivnici může pokračovat přestavba křižovatky. Dělníci plynovod překryjíi

Foto: Deník/archiv

Stavbaři plynovod překryjí ochrannými ocelovými pláty. Jeho správce tento návrh akceptoval. Nemusí se tak dělat přeložka plynovodu. ČTK to řekla mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Přestavba křižovatky začala na konci března. "Po odstranění podkladních vrstev komunikace však čekalo stavebníky nemilé překvapení v podobě plynovodu, jehož položení neodpovídalo dokumentaci, a hrozila kolize se stavbou," informovala mluvčí.

Práce se zastavily a hledalo se nejlepší řešení situace. "To bude spočívat v ochraně vedení plynu ocelovými pláty a dalšími bezpečnostními opatřeními. Nebude tedy nutné připravovat a realizovat přeložku vedení, což by stavbu zásadně pozdrželo. Zhotovitel stavby zahájí práce v úterý po Velikonocích, naplno se stavba rozběhne ve středu," vysvětlila Macháčková.

Stavba má být hotova do půlky června. Předpokládané náklady dosahují bezmála deseti milionů korun. Hlavním investorem přestavby křižovatky je Moravskoslezský kraj. Město zaplatí zhruba třetinu nákladů.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru