Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Lázních Bohdaneč potrvá oprava průtahu městem do konce června

Dneškem začíná plná stavební uzavírka části silnice, která je průtahem Lázní Bohdaneč na Pardubicku. Potrvá do 30. června. Zavřená je část od kruhové křižovatky s fontánou na Masarykově náměstí po křižovatku se Spojovací ulicí, tedy na konci zástavby města směrem na Pardubice. Motoristé musí využít objízdnou trasu. ČTK to řekl mluvčí kraje Dominik Barták.

10:50 / 14. března 2022
V Lázních Bohdaneč potrvá oprava průtahu městem do konce červnai

Foto: laznebohdanec.cz

Během uzavírky nebude možné zaparkovat u domů, parkoviště lázeňského parku nebude pro veřejnost přístupné. Objízdná trasa povede směrem od Pardubic kolem autobusového nádraží doleva a kolem sokolovny. Také MHD v Lázních Bohdaneč jezdí obousměrně odklonem přes autobusové nádraží, ulicemi Za Sokolovnou a Dr. Tyrše. Zastávka na náměstí bude po dobu rekonstrukce mimo provoz.

Ve všední dny trolejbusy linky číslo 3 ukončí jízdu na zastávce UMA, točna. Na zastávce UMA, továrna cestující do Bohdanče přestoupí na autobusy. Stejně bude fungovat doprava i ve směru z lázeňského města. Náhradní autobusová doprava je bezplatná, uvedla mluvčí dopravního podniku Jitka Malinská.

O víkendu a státních svátcích budou jezdit na celé trase linky 3 parciální autobusy. Mají přídavné baterie a obejdou se tedy bez trolejové vedení. Lidé tak nebudou muset v zastávce UMA přestupovat na autobus.

Opravy komunikace dělá Správa a údržba silnic Pardubického kraje, od hejtmanství dostala účelovou dotaci téměř 26 milionů korun. Součástí stavby je rekonstrukce mostu přes Rajskou strouhu, který je u autobusového nádraží. Oprava mostu bude stát šest milionů korun, uhradí ho dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Oprava silnice je druhou etapou. Loni kraj dokončil opravy úseku směrem na Chýšť. Silnice je od roku 2020 druhou třídou, stát silnici první třídy z Rybitví po Chýšť převedl na kraj. Hejtmanství tam díky tomu mohlo zakázat tranzitní kamionovou dopravu. O vymístění kamionů z města radnice bojovala roky.

"Most přes Rajskou strouhu měl původně dělat stát, aby se urychlil převod na kraj, Ředitelství silnic a dálnic obstaralo projektovou dokumentaci a stavební povolení a dotace poskytl stát nám a my most opravíme," řekl ředitel krajských silničářů Miroslav Němec.

Publikoval: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru