Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Mladé Boleslavi opraví do konce roku několik silnic a chodníků, doplněny budou i zvýšené přechody

Mladá Boleslav plánuje opravy v různých městských částech. Týkat se budou například Erbenovy nebo části Laurinovy ulice. Město také opraví silnici do průmyslové zóny Řepov-Plazy. Financování těchto oprav a vyhlášení výběrových řízení na stavební firmy schválili radní v pondělí.

12:46 / 23. června 2022
V Mladé Boleslavi opraví do konce roku několik silnic a chodníků, doplněny budou i zvýšené přechodyi

Foto: Deník/Libor Plíhal

Více než 15 milionová investice přesahuje rámec letošního schváleného rozpočtu, ČTK informoval  Raduan Nwelati (ODS), primátor Mladé Boleslavi.

Do části Erbenovy ulice, v úseku od křižovatky s ulicí Palackého po třídu V. Klementa, umístí stavbaři zvýšené přechody, díky nimž řidiči zpomalí. Podle Nwelatiho se zde často stávají kolize aut a chodců. Opravy budou stát přibližně šest milionů korun. Na opravy Laurinovy ulice v části mezi křižovatkami s ulicí Jičínská a Dukelská uvolní magistrát stejnou finanční částku.

Společnosti Vodovody a kanalizace (VaK) Mladá Boleslav přispěje město na část oprav Alešovy a Regnerovy ulice sumou ve výši 1,8 milionu korun. Společnost zde provádí opravy sítí. V části Čejetice jsou v plánu opravy několika chodníků. Cena rekonstrukce by měla vyjít asi na 1,4 milionů korun.

Zhruba měsíc potom potrvají opravy vytížené silnice do průmyslové zóny Řepov-Plazy od křižovatky se silnicí I/16 směrem na Jičín. Stavbaři tyto opravy provedou ve třech etapách. Pro řidiče bude zachován částečný provoz. Silnici by měl magistrát předávat Středočeskému kraji.

 

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru