Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Plzeňském kraji byla představena modernizovaná RegioNova

České dráhy spolu s Plzeňským krajem a POVEDem představily první zmodernizovanou jednotku RegioNova pro provozní soubor Český les. Jednotky nabízí cestujícím větší komfort a umožňují snadnější cestování lidem s tělesným postižením.

12:03 / 30. března 2023
V Plzeňském kraji byla představena modernizovaná RegioNovai

Foto: Modernizovaná RegioNova. Zdroj: ČD

Včera byla v Plzni a Domažlicích představena zmodernizovaná částečně nízkopodlažní jednotka RegioNova. Z Domažlic následně proběhla krátká prezentační jízda do Klenčí a zpět. Jednotka RegioNova byla vytvořena pro provozní soubor Český les, který obsahuje linky P32 Holýšov – Staňkov – Horšovský Týn – Poběžovice a P33 Domažlice – Poběžovice – Bělá n. R. – Bor – Tachov.

Parametry a vybavení nových vozidel

Nové jednotky nabízí cestujícím hlavně bezbariérové cestování. Pasažéři budou v nových vozidlech moci využít připojení k Wi-Fi síti či USB porty pro dobíjení elektroniky. Jednotky také disponují novým informačním systémem s LCD monitory a novými stolky s otvíráky na nápoje. Vozy byly dále vybaveny technologií automatického sčítání cestujících.

ČD v Plzeňské kraji

RegioNovy nahrazují na linkách P32 a P33 zbývající motorové vozy řady 810  a rozšiřují tak možnosti volného cestování osobám s omezenou schopností pohybu a orientace. Nejpozději do roku 2028 pak České dráhy plánují nasadit na zmíněné linky bezbariérové motorové vozy typu RS 1 s ještě vyšším standardem cestování.

Železniční doprava v Plzeňském kraji je jedna z nejmodernějších. Většina spojů je provozována bezbariérovými jednotkami, a to především moderním RegioPanterem (v počtu 24 kusů) nebo RegioSharkem (9 kusů). Během příštího roku pak bude v tomto kraji nasazeno 10 nových vlaků typu RegioFox.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: TZ ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru