Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Předlicích budou řidiči kamionů platit za parkování 500 korun na den

Řidiči kamionů budou muset od pondělí platit za odstavení vozidla v ústecké části Předlice 500 korun na den. ČTK o tom informoval Pavel Tošovský (ODS), náměstek primátora. K tomuto kroku přistoupilo město po stížnostech místních obyvatel na nepořádek. Na místo často vyjížděli strážníci městské policie.

19:13 / 15. května 2022
V Předlicích budou řidiči kamionů platit za parkování 500 korun na deni

Foto: transport-online.de

Město začalo uvažovat o zavedení placeného stání již před rokem. Nejprve se však zpozdili dodavatelé s doručením parkovacích automatů. Nyní se z důvodu nedostatku hliníku čekalo na dopravní značení.

V průmyslové zóně, kde se odstavné parkoviště nachází, omezilo město v březnu loňského i předloňského roku vjezd nákladní dopravy. Důvodem bylo nedodržování tehdy platných opatření proti šíření koronaviru řidiči. Na místě byly také prostitutky. Město mělo problémy též s nepořádkem, který zůstával po motoristech. Proto tam nechalo umístit velké popelnice. Na řidiče dohlížela městská policie.

Podle dřívějšího vyjádření města by zpoplatnění parkování mělo snížit počet kamionů v oblasti. Peníze vybrané za parkování potom samospráva použije na úklid. Platit ale budou i ostatní řidiči. "Pro stání ostatních vozidel to bude klasická sazba 20 korun na hodinu a 100 korun na den," vysvětlil Dalibor Dařílek, vedoucí odboru dopravy na ústeckém magistrátu.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru