Otevřít menu
Doprava dnes
-

V regionální autobusové dopravě na Orlickoústecku přetrvávají problémy

Problémy v regionální autobusové dopravě způsobené nemocí Covid-19 na Orlickoústecku přetrvávají. Hejtmanství muselo z důvodu značné nemocnosti řidičů nebo jejich karantény od 17. ledna zavést prázdninové jízdní řády s doplněnými školními spoji. Společnost ČSAD Bus Ústí nad Orlicí nemá dostatek zaměstnanců. Situace zřejmě potrvá do konce února.

16:27 / 23. února 2022
V regionální autobusové dopravě na Orlickoústecku přetrvávají problémyi

Foto: pixabay.com

"Vedení firmy nám psalo dopis, že má asi 30 řidičů pořád v pracovní neschopnosti. Snažíme se to řešit, sháníme řidiče, kteří by se mohli do systému zapojit, nebo další dopravce jako subdodavatele. Firma také jednala o výpomoci s dopravcem ZDAR ze Žďáru nad Sázavou," sdělil ČTK Ladislav Umbraun, vedoucí krajského odboru dopravy. Z asi 1200 spojů denně jich podle něj zhruba tři stovky nejezdí.

Pardubický kraj odhaduje, že se slábnoucí pandemií bude situace lepší. Po jarních prázdninách, jež v regionu připadají na první březnový týden, by se už měl provoz autobusů vrátit k obvyklým jízdním řádům.

S výpadky řidičů se potýkala také společnost Arriva, jejíž autobusy zajišťují dopravu hlavně na Chrudimsku s přesahy na Pardubicko a Svitavsko. Všechny problémy však podle Umbrauna zatím zvládla.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru