Otevřít menu
Doprava dnes
-

Hroší síla zafungovala i v Sebuzíně! Výpravní budova se stala důstojnou železnicí

V září skončila rekonstrukce výpravní budovy, která Sebuzín zařadila mezi důstojnou železniční stanici. Krásnou a povedenou rekonstrukci realizovala společnost Chládek a Tintěra.

21:12 / 28. října 2021
Hroší síla zafungovala i v Sebuzíně! Výpravní budova se stala důstojnou železnicíi

Foto: Chládek a Tintěra, a.s.

S rekonstrukcí začalo středisko pozemních staveb v listopadu loňského roku. Stanice Sebuzín se nachází na dvoukolejné trati mezi Litoměřicemi a ústeckým Střekovem. Rekonstrukce se z vnější části týkala zejména střechy, kde je nová krytina a v rámci projektu došlo k jejímu zateplení. Dále fasády, která rovněž získala dodatečnou tepelnou izolaci. Zásadní úpravou ale prošla i vnitřní část výpravní budovy. „Tam jsme zrekonstruovali topení, elektroinstalaci, podlahy, opravili omítky a vyměnili dveře,“ vypočítává hlavní stavbyvedoucí Igor Zdeněk.

Součástí stavby prováděné za provozu byla i demolice sousedního zděného objektu reléového domku, oprava vnějších zpevněných ploch a instalace nového mobiliáře.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj Chládek a Tintěra)

Hroší síla zafungovala i v Sebuzíně! Výpravní budova se stala důstojnou železnicí Foto: Chládek a Tintěra, a.s.. Hroší síla zafungovala i v Sebuzíně! Výpravní budova se stala důstojnou železnicí Foto: Chládek a Tintěra, a.s.. Hroší síla zafungovala i v Sebuzíně! Výpravní budova se stala důstojnou železnicí Foto: Chládek a Tintěra, a.s..
zpět na články

inzerce

nahoru