Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Ústí nad Labem dnes bylo slavnostně otevřeno informační centrum Správy železnic

Na hlavním nádraží v Ústí nad Labem se dnes otevřelo informační centrum Správy železnic, které bude poskytovat zájemcům informace k vysokorychlostní trati z Prahy do Drážďan. Centrum slavnostně otevřel ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda společně s Marcusem Schenkelem z DB a náměstkyní hejtmana Ústeckého kraje Lubomírou Mejstříkovou.

16:31 / 11. března 2022
V Ústí nad Labem dnes bylo slavnostně otevřeno informační centrum Správy železnici

Foto: Bc. Karel Geba

„Cílem otevření tohoto infocentra je posílení komunikace přípravy VRT. Návštěvníci zde najdou kromě informačních panelů také 3D model Krušnohoří a díky intenzivní spolupráci s německými kolegy z DB i ukázky odvrtané horniny, kterou získali při průzkumu podloží budoucího Krušnohorského tunelu,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Lidé infocentrum mohou navštívit v podchodu hlavního nádraží v Ústí nad Labem, kde naleznou panely zaměřené na jednotlivé aspekty výstavby VRT. Zájemci se v centru dozví nejen o detailech příprav jednotlivých úseků VRT Praha  Drážďany, ale také o jejich vlivu na životní prostředí a ekonomiku.

„Jsem velmi rád, že naši partneři ze Správy železnic vytvořili informační centrum pro zájemce, kteří se chtějí dozvědět o našem společném projektu. Dialog, akceptace a transparentní informovanost jsou základními předpoklady úspěchu evropských dopravních projektů. Nové informační centrum v Ústí nad Labem má proto velký význam. DB zřídí také na německé straně podobné kontaktní centrum, které bude vycházet vstříc stále rostoucímu zájmu o novou trať Drážďany – Praha,“ zdůraznil Marcus Schenkel, vedoucí oddělení infrastrukturních projektů pro oblast jihovýchod společnosti DB Netz.

Autor článku: Bc. Karel Geba

V Ústí nad Labem dnes bylo slavnostně otevřeno informační centrum Správy železnic Foto: Správa železnic. V Ústí nad Labem dnes bylo slavnostně otevřeno informační centrum Správy železnic Foto: Správa železnic. V Ústí nad Labem dnes bylo slavnostně otevřeno informační centrum Správy železnic Foto: Správa železnic.
zpět na články

inzerce

nahoru