Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vánoční strom přivezlo do Brna koňské spřežení

Téměř pět hodin trvala cesta Vánočního stromu pro Brno z Bílovic nad Svitavou na Brněnsku na brněnské náměstí Svobody. Třináctimetrovou jedli bělokorou dnes převezlo koňské spřežení přes městské části Líšeň a Židenice. Povoz tažený dvěma koňmi vyrazil z Bílovic před polednem poté, co strom slavnostně převzala brněnská primátorka Markéta Vaňková. Trasa byla letos zjednodušená, řekl kočí povozu Tomáš Šutera.

9:21 / 21. listopadu 2021
Vánoční strom přivezlo do Brna koňské spřežení i

Foto: Archiv TIC Brno

"Samotné naložení stromu je bez podvázání větví do hodiny hotové, pak je potřeba zajistit, abychom strom nedovezli odřený a poničený. Po zkušenostech z minula jsme například Líšni trasu poněkud zkrátili, abychom předešli případným problémům," dodal Šutera s odkazem na to, jak se při zatáčení k Zámečku Belcredi v Líšni před dvěma lety vozu zlomily oje kvůli parkujícím autům. Ty představují problém ve všech užších ulicích, kterými povoz projížděl.

Patnáct kilometrů dlouhá trasa vedla městskými částmi Líšeň a Židenice, nakonec projel povoz Masarykovou ulicí na náměstí Svobody, kam dorazil okolo 16:45. Na náměstí jej kromě trubačů a cimbálové muziky vítaly také stovky lidí.

Autor: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru