Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vánoční tramvaj vyjela do ulic také v Plzni

Na první advent v neděli 28. listopadu vyjela z vozovny Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) speciálně vyzdobená vánoční tramvaj. Kromě vnějšího polepu a světelných dekorací bude již standardně vyzdoben i interiér vozu. 

5:14 / 1. prosince 2021
Vánoční tramvaj vyjela do ulic také v Plznii

Foto: DPMP

Od pondělí 29. listopadu vozí vánoční tramvaj cestující na pravidelné lince 2 a 4. Na výzdobě tramvaje se pracovalo celý minulý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém jsou v letošním roce zachyceny vánoční tradice, jako je zpívání koled, vánoční kapr, pečení cukroví nebo posílání dopisů Ježíškovi, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek. Již samozřejmostí je i vyzdobený interiér vozu.

Město Plzeň tak znovu navázalo na pro cestující oblíbenou tradici. „Vánoční tramvaj je mezi našimi cestujícími velice oblíbená a každý rok registrujeme enormní množství pozitivních ohlasů. Myslím si, že především v této nelehké době je důležité šířit radost a pozitivní náladu, proto jsme se rozhodli, že neporušíme tradici a tramvaj vypravíme i v letošním roce,“ říká Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

V neděli 28. listopadu jezdila vánoční tramvaj na speciální trase U Synagogy – Náměstí Republiky – Anglické nábřeží – Hlavní nádraží – Mikulášské náměstí a zpět. Jízdy byly v neděli zdarma a odbavování proběhlo ve všech zastávkách. Od pondělí je tramvaj nasazována na pravidelné linky. V pracovní dny na linku 4 a o víkendech na linku 2. Podrobné jízdní řády cestující naleznou na webových stránkách www.pmdp.cz.

Vánoční tramvaj bude jezdit v ulicích Plzně minimálně do konce prosince.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: TZ PMDP)

Vánoční tramvaj vyjela do ulic také v Plzni Foto: DPMP.
zpět na články

inzerce

nahoru