Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ve Zlíně vyjedou na linky MHD historická vozidla

Na svou tradici z minulých let naváže Dopravní společnost Zlín – Otrokovice. Ve vybraných dnech vypraví na linky MHD svá historická vozidla. Budou zajišťovat dopravu cestujících na trolejbusové lince 9 a autobusové lince 33 ve Zlíně.

16:18 / 12. července 2022
Ve Zlíně vyjedou na linky MHD historická vozidlai

Foto: www.sdp-cr.cz

„Vracíme se ke své tradici z dřívějších let, kdy jsme o prázdninových nedělích vypravovali na linky s cestujícími některá svá historická vozidla. Je to příležitost, aby MHD využili nejen běžní cestující, ale aby do našich vozů nasedli i milovníci historie, pamětníci minulých časů a na své si přišli i dopravní fandové a fotografové,“ řekl Josef Kocháň, ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO).

Během letošních prázdnin budou historická vozidla MHD obsluhovat standardní linky s cestujícími pouze o nedělích, a to: 10. a 24. července a 7. a 14. srpna.

V každém z uvedených termínů pojede červený historický trolejbus Škoda 9Tr na lince č. 9 mezi Baťovou nemocnicí a obratištěm Jižní Svahy-Středová.

Historický autobus ŠM 11 v červeno-krémové kombinaci bude jezdit na lince č. 33 mezi Bartošovou čtvrtí-Zdravotnickou školou a točnou Paseky.

V historických vozidlech platí běžný tarif MHD a cestující budou mít k dispozici standardní označovače jízdenek. „Upozorňujeme však cestující, že na rozdíl od našich standardních vozů historická vozidla samozřejmě nejsou nízkopodlažní. Při přepravě dětského kočárku si musí cestující zajistit druhou osobu, která pomůže při nástupu nebo výstupu,“ podotkl Pavel Nosálek, vedoucí dopravního úseku.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice, s.r.o. založila města Zlín a Otrokovice k 1.1.1995 pro zajištění městské hromadné dopravy v těchto městech. Společnost je právním nástupcem Dopravního podniku Zlín, s.p.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.sdp-cr.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru