Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vítěz ŽSR 2023: Rekonstrukce a opravy železničních tratí

Dnes Vám představíme vítěze Železniční stavby roku 2023 v kategorii Rekonstrukce a opravy železničních tratí. Cenu vyhrál železniční úsek ležící na trati mezi Berounem a Rakovníkem.

14:15 / 6. února 2024
Vítěz ŽSR 2023: Rekonstrukce a opravy železničních tratíi

Foto: Kategorii Rekonstrukce a opravy železničních tratí vyhrál úsek ve středních Čechách. Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz

Oprava trati v úseku Hýskov – Roztoky u Křivoklátu

V kategorii Rekonstrukce a opravy železničních tratí se stala vítězem oprava trati v úseku Hýskov – Roztoky u Křivoklátu. Tento železniční úsek leží ve středních Čechách, konkrétně na trati mezi Berounem a Rakovníkem.

Předmětem realizace zakázky byla výměna železničního svršku, dále se opravily výhybky, přejezdy a nástupiště. Do projektu byla zahrnuta také konstrukce propustků i těleso železničního spodku. Spolu s tím proběhlo čištění odvodnění. Vyměněny byly také části železničního svršku, které se už nacházely na hraně své životnosti.

Během stavebních prací se například kompletně zmodernizoval přejezd v Nižboru. Zásadní obnova pak proběhla i u dalších přejezdů na trati mezi Zbečnem a Roztoky u Křivoklátu. Ve stejném úseku také došlo ke kompletní výměně kolejového roštu, nově je zde instalována bezstyková kolej. V zastávce Újezd nad Zbečnem bylo odstraněno původní úrovňové sypané nástupiště. Na jeho místě vyrostlo typizované nástupiště s výškou nástupní hrany 550 mm nad kolejí.

Dodavatelem stavby byla společnost GJW Praha spol. s r.o.

Publikovala: Lucie Sogelová

Vítěz ŽSR 2023: Rekonstrukce a opravy železničních tratí Foto: V rámci projektu byla vybudována nová nástupiště. Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz. Vítěz ŽSR 2023: Rekonstrukce a opravy železničních tratí Foto: Opraveny byly i některé železniční přejezdy. Zdroj: zeleznicnistavbaroku.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru