Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vlakem na výlet? Díky Českým drahám žádný problém!

„Nezůstávejte doma poslední.“ Přesně tak zní jeden z projektů, který České dráhy prezentují na svých webových stránkách www.cd.cz. Léto se sice chýlí ke svému konci, ale stále můžete zažít pořádnou jízdu. Po koronavirovém půstu se s akcemi roztrhl pytel, festivaly a slavnosti na každém rohu a slunce mocně láká vyrazit pod stan nebo k vodě. Tak proč zevlovat doma? Přesně takovými slovy lákají cestující České drahy na svých webových stránkách.

14:08 / 23. srpna 2021
Vlakem na výlet? Díky Českým drahám žádný problém!

Život má být plný zážitků. Vyberte si výlet, nasedněte do vlaku a pojeďte s Českými drahami za nezapomenutelnými zážitky. A jestli vám ještě nebylo 26 let a studujete, jízdu máte opravdu jen za pár kaček. Se slevou 75 procent můžete totiž cestovat vlakem i o prázdninách!

Co třeba vyrazit do Třeboně Alchymistů? Vydejte se na výlet ve stopách Edwarda Kelleyho, který ve svých alchymistických dílnách na zámku v Třeboni hledal elixír mládí a kámen mudrců. Podle všeho se mu podařilo najít klíč k výrobě kamene mudrců, ovšem dříve, než mohl svůj objev potvrdit, byl z příkazu císaře Rudolfa II. zatčen a z vězení už bohužel nevyšel živý. Vydejte se do Třeboně najít recept k výrobě kamene mudrců.

Lidé by se rozhodně měli vydat i za poklady města s vůní jihu. Na dnešní výlet se vydáme do města, které jako by původně patřilo do italského Toskánska. Mikulov je i na jižní Moravě opravdu výjimečným místem – se svými křivolakými uličkami, zámkem, italskou zahradou a vápencovými skalami, to vše je doplněné vinohrady a levandulovými záhony. Navíc má velice zajímavou historii, neboť po dlouhou dobu byl hlavním městem moravských Židů. Díky tomu se zde dochovala zajímavá židovská čtvrť a unikátní synagoga.

Kdo zatouží po „vůni“ Řecka, neměl by vynechat cestu vlakem do Moravských Atén! Ano, tipujete správně, Moravská Třebová – kdysi výstavní německy mluvící město, jedno z historických center regionu Hřebečsko, dnes poněkud paradoxně ležící v Pardubickém kraji (tj. v Čechách). Vydejte se s námi do půvabného městečka v malebné krajině Svitavské pahorkatiny. Kdysi hrdé centrum textilního průmyslu a humanistického vzdělávání si dokonce vysloužilo přezdívku Moravské Athény. Dnes je to poklidné město, ve kterém si můžete vychutnat magická zákoutí bez toho, abyste se museli vyhýbat davům turistů. A to přece stojí za návštěvu, ne?

>>DALŠÍ TIPY NA VÝLET S ČESKÝMI DRAHAMI ZDE<<

zpět na články

inzerce

nahoru