Otevřít menu
Doprava dnes
-

Výletní loď Wonder of the Seas je největší na světě

Výletní loď Wonder of the Seas, která je aktuálně největší výletní lodí na světě před nedávnem opustila francouzský přístav Saint-Nazaire, aby ji konstruktéři podrobili prvním testům. 

21:14 / 12. října 2021
Výletní loď Wonder of the Seas je největší na světě

Na první oficiální plavbu se doslova plovoucí kolos vydá až příští rok v březnu. Popluje z Floridy do Karibiku.Loď je dlouhá neuvěřitelných 362 metrů a během prvních dnů, které strávila na moři, zdolal zhruba 1550 námořních mil, což je kolem 2870 kilometrů. Hlavním cílem bylo vyzkoušet, zda je konstrukce odolná. Loď podstoupila celkem asi čtyřicítku testů a množství inspekcí.

Dokončení testovací plavby znamená nejen pro největší výletní loď světa významný milník. Stejně tak pro společnost Royal Caribbean, která plavidlo vlastní — jde už o pátý přírůstek do třídy Oasis, kam se řadí i bývalé největší výletní lodě světa jako Harmony of the Seas či Symphony of the Seas.

Loď se na plavbu vydá s prvními cestujícími v příštím roce, kdy se z floridského Fort Lauderdale vypraví nejprve do Karibiku, v květnu pak navštíví také Evropu. Během pouhých 7 dní vezme pasažéry na cestu Středozemním mořem, z Barcelony a Říma na Mallorcu či italský ostrov Capri.

Lodní kolos pojme přes 9 tisíc lidí!


Společnost Royal Caribbean slibuje rodinám i dalším cestujícím řadu nových možností neutuchající zábavy. Patří sem mimo spoustu dalších novinek nejvyšší skluzavka mimo pevninu nebo park se živými rostlinami.

Zájem o plavbu na „zázračné lodi“ jeví nespočet lidí. „Množství rezervací na naše lodě, které se vracejí do Spojených států amerických i Evropy, je značné. Je pro nás povzbudivé, že je polovina naší flotily opět na cestách,” uvedl šéf společnosti Michael Bayley. „Loď Wonder bude zářit jakožto nejnovější zázrak Karibiku a Středomoří,“ nepochybuje pan Bayley.

Obří plavidlo je dlouhé zmíněných 362 metrů, na šířku má 64 metrů. Pojme na 6988 pasažérů a 2300 členů posádky. Plout může rychlostí 22 uzlů, což je zhruba 40 kilometrů v hodině.

 

Autor: Mgr. Petr Dejnožka

Zdroj fotek: PT Tours

Výletní loď Wonder of the Seas je největší na světě .
zpět na články

inzerce

nahoru