Otevřít menu
Doprava dnes
-

Výstavba obchvatu Mošnova na silnici I/58 byla zahájena

Na silnici I/58 byla Ředitelstvím silnic a dálnic zahájena výstavba obchvatu Mošnova. Přeložka obchází obec po jejím západním okraji. Obchvat tak navazuje na silniční úsek mezi Příborem a Skotnicí zprovozněný před necelými dvěma lety.

13:12 / 12. října 2022
Výstavba obchvatu Mošnova na silnici I/58 byla zahájenai

Foto: Obchvat Mošnova (zdroj: rsd.cz)

Od nového obchvatu si obec mimo jiné slibuje lepší napojení k ostravskému letišti. „Nový obchvat zajistí odvedení tranzitní dopravy ze zastavěné části Mošnova, díky čemuž dojde v obci k výraznému snížení hluku a emisí z dopravy, zvýšena bude naopak bezpečnost provozu i místních obyvatel. Významným přínosem nového vedení trasy silnice I/58 je také kvalitní dopravní napojení mezinárodního letiště Leoše Janáčka a průmyslové zóny Ostrava-Mošnov na dálniční síť,“ uvedl při zahájení stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Silnice I/58 má svým umístěním nadregionální význam, jelikož je významnou spojnicí mezi dálnicí D48 a silnicí I/35. Tato silnice začíná v Ostravě na mimoúrovňové křižovatce se silnicí I/11 a propojuje Mošnov, Příbor a Frenštát pod Radhoštěm s rekreační oblastí Beskyd. Svůj konec má v Rožnově pod Radhoštěm, ve kterém se napojuje na silnici I/35. 

3,3 km dlouhá stavba vyjde na 369 mil. Kč bez DPH. Předpokládané zprovoznění obchvatu je v roce 2024.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: rsd.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru