Otevřít menu
Doprava dnes
-

Yutong plánuje dosažení nulových emisí do roku 2050

Výrobce autobusů Yutong před konferencí COP26 oznámil svou iniciativu pro dosažení nulových emisí do roku 2050, která si klade za cíl snižovat emise CO2 a pomáhat chránit planetu.

5:20 / 2. listopadu 2021
Yutong plánuje dosažení nulových emisí do roku 2050i

Foto: Sustainable Bus

Dopravci McGill's a Pelican ve spolupráci se společností Yutong nabízejí autobusovou dopravu s nulovými emisemi od prvního dne COP26 v Glasgow.

Společnost Yutong Bus Co., Ltd. zveřejnila v rámci příprav na konferenci COP26, která se koná od 31. října do 12. listopadu ve výstavním centru v Glasgow, svůj návrh iniciativy pro dosažení nulových emisí do roku 2050, v jejímž rámci se 55 autobusů s nulovými emisemi vyrobených společností Yutong připojí k aktuální flotile autobusů města Glasgow a zajistí rychlou a environmentálně šetrnou dopravu pro místní obyvatele. Společně s Mezinárodní asociací veřejné dopravy, britským dovozcem autobusů Pelican Bus & Coach a místními předními provozovateli veřejné dopravy automobilka Yutong hledá nové způsoby úspory energie a snižování emisí uhlíku v oblasti veřejné dopravy.

Autobusový park, který provozuje společnost McGill's, zavedený soukromý provozovatel autobusů ve Velké Británii, se skládá z pětapadesáti plně elektrických autobusů Yutong E12, které jsou vybaveny řadou nejmodernějších prvků přizpůsobených britským řidičům a cestujícím. Uvnitř jsou účelově vyrobené elektrobusy vybaveny technologií společnosti Yutong pro snížení hlučnosti NVH, ergonomickými sedadly a špičkovým bateriovým systémem, díky čemuž nabízejí pohodlnou, bezpečnou a tichou jízdu.

Využití obnovitelných zdrojů energie a autonomní řízení


„Urbanizace v budoucnu bude zvyšovat poptávku po udržitelné dopravě na celém světě, který se musí vyrovnávat s vysokými emisemi způsobenými provozem soukromých vozidel, které tvoří asi tři čtvrtiny emisí CO2 z městské osobní dopravy,“ uvedl Philip Turner, vedoucí oddělení udržitelného rozvoje Mezinárodní asociace veřejné dopravy, během slavnostního předávání. „Veřejná doprava je nejefektivnějším způsobem, jak zvýšit efektivitu cestování, šetřit energií a snižovat emise, což jde ruku v ruce s ekologickými inovacemi, které prosazuje společnost Yutong," dodal Philip Turner.

„Společnost Yutong se ujímá vedoucí úlohy při plnění emisních cílů v Číně a ve světě tím, že uvádí na trh první iniciativu v oblasti nulových emisí v čínském autobusovém průmyslu. Klade důraz na technologické inovace, jako je využití obnovitelných zdrojů energie a autonomní řízení, s cílem urychlit vývoj, výrobu, propagaci a implementaci bezuhlíkových a inteligentních přepravních vozidel,“ uvedl Kent Chang, ředitel divize Yutong Overseas Distribution Sales a vzápětí dodává: „Budeme se i nadále snažit podporovat transformaci inteligentní výroby, urychlovat realizaci ekologického průmyslového řetězce užitkových vozidel a prosazovat kulturu veřejné dopravy.“

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru