Otevřít menu
Doprava dnes
-

Z křižovatky v Kunovicích směrem na Hluk řidiči od pondělí neprojedou

Od pondělí 2. května musí řidiči v souvislosti s rekonstrukcí průtahu Kunovicemi na Uherskohradišťsku počítat se změnou průjezdnosti křižovatky u Staré školy. Nově se z křižovatky nedostanou směrem na Hluk. Silničáři naopak zprovozní silnici I/55 mezi Uherským Hradištěm a Veselím nad Moravou.

21:54 / 28. dubna 2022
Z křižovatky v Kunovicích směrem na Hluk řidiči od pondělí neprojedou i

Foto: zlin.cz

ČTK o tom dnes informovala Lucie Trubelíková, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Zhotovitelem stavby je společnost Skanska. Podle jejího projektového manažera Romana Zbořila bude od rána uzavřen průjezd z křižovatky směrem na uherskohradišťskou místní část Míkovice a Hluk. "Naopak opět zprovozníme komunikaci I/55 ve směru ve směru Uherské Hradiště - Veselí nad Moravou. Obousměrně průjezdný bude také příjezd k průmyslové zóně v ulici Panská," upozornil Zbořil.

Objízdná trasa přes Nedakonice a Moravský Písek platí stále pro vozidla nad 7,5 tuny. "Směr Míkovice bude uzavřen po dobu přibližně osmi týdnů. V závěrečné části rekonstrukce bude ještě následovat uzavírka odbočky do průmyslového areálu leteckého výrobce. Veškerá omezení na komunikaci I/55 v Kunovicích skončí začátkem srpna," sdělila Trubelíková.

Rekonstrukce silnice I/55 v Kunovicích začala v loňském roce. Práce pokračují po zimní přestávce od poloviny března. Podle zástupců ŘSD přispěje stavba ke zvýšení bezpečnosti všech účastníků provozu, tedy včetně pěších a cyklistů. Posílí také kapacitu průtahu městem. Náklady související s přestavbou silnice jsou vyčísleny na 116 milionů korun bez DPH.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru