Otevřít menu
Doprava dnes
-

Začne oprava silnice a kruhových objezdů na I/38 v Kosmonosech

Stavbaři na začátku léta zahájí opravy silnice I38 v Kosmonosech. Dojde na úpravy části Průmyslové ulice a dva kruhové objezdy. Jedním z objezdů bude ten, který se napojuje na areál Škoda Auto a průmyslovou část. Práce se odhadují na 25 milionů korun bez DPH a povede je společnost Colas CZ. Podle toho co sdělil Martin Buček z ŘSD, by mělo být hotovo v září.

6:00 / 2. července 2022
Začne oprava silnice a kruhových objezdů na I/38 v Kosmonosech i

Foto: Silnice I/38. Zdroj fotky: ŘSD ČR.

Asfalt na silnici není na některých místech dost silný

Asfalt na silnici není podle Martina Bučka z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na některých místech dost silný, dělají se trhliny a vyjeté koleje. "Provedeme výměnu krytu v celkové tloušťce 120 mm. Po odfrézování bude provedena kontrola povrchu a určena místa pro lokální opravu nebo případné sanace," uvedl.

Stavbaři přestaví kruhový objezd Pod Loretou na takzvanou turbo-okružní křižovatku se dvěma pruhy, které oddělí podélné prahy, přibudou na ni ochranné ostrůvky pro chodce.

Opravy provedou stavbaři za provozu s částečným omezením pro řidiče. "Provoz v pracovním úseku bude převeden do druhého pásu s vedením dopravy v režimu 1+1. Okružní křižovatky budou omezovány postupně v návaznosti na práce v jízdních pásech," uvedl Buček.

Kosmonosy zažily opravy i minulé léto, kdy se opravoval úsek silnice I/38 mezi Debří a zmíněnými Kosmonosy. Nepříjemné dopravní problémy zasáhly v loňském létě na komunikaci I/38 mezi kruhovými křižovatkami v Debři a v Kosmonosích, kde ŘSD opravovalo komunikace, což ale přineslo zlepšení provozu.

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru