Otevřít menu
Doprava dnes
-

Zahájila se výstavba propojení silnic Rokytno - Býšť

V Pardubickém kraji  začala asi po pěti letech příprava stavby silnice, která spojí dálnici D35 a silnici I/35 Rokytno – Býšť. Nová komunikace bude sloužit jako obchvat obou obcí a odvede z nich nákladní dopravu.

18:33 / 1. října 2022
Zahájila se výstavba propojení silnic Rokytno - Býšťi

Foto: Zahájení výstavby propojení silnic Rokytno - Býšť. Zdroj fotky: Strabag.

Přípojka mezi dálnicí a silnicí I/35 má přes čtyři kilometry a jedná se o standardní komunikaci druhé třídy s šířkou 9,5 m. Součástí projektu jsou také dva mosty. Most přes Brodecký a Chvojenecký potok a vybudování tří křižovatek pro zajištění obslužnosti blízkých sídel. Předpokládané dokončení projektu je za dva roky. Pravděpodobné uvedení silnice do provozu je na podzim příštího roku. Celkové náklady na stavbu jsou 250 milionů korun včetně DPH, přičemž archeologický průzkum na trase budoucí komunikace stál asi 40 milionů korun. Dalších 45 milionů šlo na výkup pozemků.

"Jezdí jich pořád hodně, auta tu sjíždí a najíždí na dálnici. Pro naše občany, zvláště pro chodce, je to nebezpečné, po chodníku se vůbec nedá jít bezpečně. Auta nejezdí 50 kilometrů v hodině, jezdí víc. Děti nemohou přejít ani do školy, ani do školky," uvedla starostka Rokytna Petra Vrbatová.

Autor: Petr Dejnožka (Zdroj: Strabag a ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru