Otevřít menu
Doprava dnes
-

Železniční stanice Kravaře na Opavsku projde výraznou rekonstrukcí

Správa železnic se připravuje na opravu výpravní budovy v železniční stanici Kravaře na Opavsku. Náklady na tuto rekonstrukci budou činit zhruba 32 milionů korun. Nyní je už vyhlášena veřejná zakázka.

21:03 / 16. června 2022
Železniční stanice Kravaře na Opavsku projde výraznou rekonstrukcíi

Foto: Železniční stanice v Kravařích projde rekonstrukcí, o kterou se postará Správa železnic (zdroj fotky: wikipedie).

Práce na rekonstrukci železniční stanice by měly odstartovat na podzim příštího roku, prozradil mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Co vše se v rámci rekonstrukce bude řešit? Dělníci zateplí budovu, vymění okna, dveře a také střešní krytinu. 

Historické členění fasády i jejích prvků zůstane zachováno. Dále budou s jistotou rekonstruovány rozvody vody, elektroinstalace a vytápění. „Díky novému dispozičnímu uspořádání získá budova vestavěná bezbariérová WC, zrekonstruují se veřejně přístupné prostory a místnosti pro dopravce i provozovatele dráhy,“ vypočítává mluvčí Správy železnic Gavenda, který dodal, že současně se odstraní nevyužívaná část budovy.

V železniční stanici přibudou bezbariérové vstupy z ulice a z nástupiště. Cestující se také mohou těšit na krytá stání pro jízdní kola včetně nabíjecích stojanů pro elektrokola, informační systém a nové lavičky a odpadkové koše. „Po celou dobu rekonstrukce bude cestujícím k dispozici pokladna, čekárna a veřejné WC, které se přesunou do náhradních prostor,“ uvedl pro web DopravaDnes.cz mluvčí.

 

Autor: Filip Červinka.

zpět na články

inzerce

nahoru