Otevřít menu
Doprava dnes
-

Zítra startuje už šestnácté turné Kinobusu DPP

Kinobus pražského dopravního podniku nabízí divákům pro letošní sezonu 22 filmů v 11 lokalitách. První promítání proběhne v pondělí 26. června. Kinobus bude provozován až do 7. září a každý večer od pondělí do čtvrtka promítne snímky z české i zahraniční produkce.

15:48 / 25. června 2023
Zítra startuje už šestnácté turné Kinobusu DPPi

Foto: Zítra proběhne první promítání Kinobusu DPP. Zdroj: SDP ČR

Zítra bude v Čakovicích zahájena už šestnáctá sezona Kinobusu Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP). Promítání filmů bude probíhat od 26. června do 7. září, a to každý večer od pondělí do čtvrtka. Projekce začne vždy po setmění, tedy mezi 20:30 až 21:30 hod (podle aktuálních podmínek).

„S přicházejícím létem se nám opět blíží turné oblíbeného Kinobusu. Letos se nám podařilo zařadit do programu rekordních 22 celovečerních filmů. Věříme, že si z nabídky vybere každý, největším trhákem počítáme, že bude film Top Gun: Maverick. Jako vždy je Kinobus spojen s charitou. Návštěvníci mohou během promítání vložit libovolný příspěvek do speciální kasičky, jenž pomůže dětem ke zkvalitnění života. Poděkování patří také městským částem, které se zapojily a postaraly se o vhodné lokality pro zastávky Kinobusu,“ uvedl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP.

Letošní ročník Kinobusu odstartuje projekcí českého filmu Mimořádná událost (na náměstí Jiřího Berana v Čakovicích). DPP nabídne divákům v této sezoně 44 projekcí. Vybrat si bude možné z 22 filmů, polovina z nich je z české produkce (jde např. o snímky Ostrov, Děti Nagana, Buď chlap, Život pro samouky, Hádkovi či Přání k narozeninám). Z evropské a americké produkce budou diváci moci zhlédnout např. filmy Top Gun: Maverick, Co jsme komu všichni udělali, či Super-Blb. Zastoupen je i animovaný film – Kocour v botách.

Diváci se v letošním roce mohou také těšit na novou promítací plochu. Kapacita projekcí Kinobusu DPP je 200 míst k sezení a vstupné je vždy zdarma. Pro návštěvníky projekce jsou přichystány k zapůjčení deky. DPP dále nabízí možnost zakoupení občerstvení.

Kinobus DPP pomáhá ohroženým dětem

Projekce je sice zdarma, diváci ale mohou přispět dobrovolným vstupným do kasičky. Výtěžek z projekce pak poputuje na SOS dětské vesničky, jedné z nejstarších neziskových organizací v ČR. V loňské sezoně se tímto způsobem podařilo vybrat necelých 18 tisíc Kč.

 „Velice nás těší, že nás Kinobus už několikátým rokem podporuje sbírkou při letních projekcích. Výtěžek podpoří děti v našich krizových centrech SOS Sluníčko. Přicházejí sem děti, jejichž rodina se náhle ocitla bez střechy nad hlavou, nebo se kvůli hospitalizaci či uvěznění rodiče o ně nemá kdo postarat.  A dostávají se sem bohužel i děti, které musely být z rodiny odebrány kvůli podezření z týrání, zneužívání či významného zanedbávání péče. U nás nacházejí bezpečné útočiště a všestrannou péči do doby, než se jejich situaci podaří dlouhodobě vyřešit,“ popsala Jindra Šalátová, ředitelka SOS dětských vesniček.

Program a další informace o provozu Kinobusu DPP naleznou zájemci na webových stránkách https://www.dpp.cz/kinobus.

Zítra startuje už šestnácté turné Kinobusu DPP Foto: DPP si na letošní sezonu přichystal k promítání 22 filmů. Zdroj: SDP ČR.
zpět na články

inzerce

nahoru