Otevřít menu
Doprava dnes
-

V sobotu se odehrály dvě velké dopravní akce! Národní den železnice v Plzni a Den otevřené dálnice mezi Časy a Ostrovem navštívil ministr dopravy!

Během soboty 24. září 2022 měli dopravní fanoušci možnost navštívit dvě akce, na které nezapomněl ani ministr dopravy. Pro příznivce železnice se uskutečnil Národní den železnice v Plzni pod záštitou Českých drah. Ředitelství silnic a dálnic zase zajistilo Den otevřených dveří na úseku dálnice D35 mezi Časy a Ostrovem.

16:16 / 25. září 2022
V sobotu se odehrály dvě velké dopravní akce! Národní den železnice v Plzni a Den otevřené dálnice mezi Časy a Ostrovem navštívil ministr dopravy!i

Foto: Ilustrační foto Národního dne železnice. Zdroj fotky: MDČR.

Národní den železnice podtrhla noční světelná show

Plzeň se stal v sobotu 24. září 2022 hlavním městem české železnice. V plzeňském depu se sešli všichni fanoušci českých vlaků, kde se uskutečnil Národní den železnice. Ten návštěvníkům nabídl pohled na svět historii železnice v podobě 3 komentovaných prohlídek historických motorových i parních vlaků. Prohlídky komentoval Pavel Cejnar, který prozradil opravdové zajímavosti. Některé z nich zájemce vyvezly v historických vagónech do okolí Plzně z hlavního plzeňského nádraží. Konkrétně vlaky Všudybylka, Čtyřkolák, Pětasedma či Kremák fanoušky vyvezly do Dobřan, Nezvěstic, Nýřan, Stodu, Stříbra a Třemošné. Nechyběly ani nejmodernější vlaky Českých drah nebo technika Správy železnic a ČD Cargo. Vrcholem akce byla noční světelná show, v níž se rozzářily pomocí laserů a reflektorů ty nejkrásnější vlaky české železnice. I děti si přišly na své. České dráhy pro ně zajistily doprovodný program se svým maskotem. V nejbližších dnech vám o akci přineseme podrobnější informace. Samotnou akci také navštívil ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a k akci dodal: Každý rok pořádají České dráhy Den železnice. Tentokrát se slavnost celého železničářského světa odehrávala v depu v Plzni. Je tam moderní zázemí pro pravidelnou údržbu a opravy železničních vozidel. Celý areál přivítal tisíce návštěvníků. Myslím si, že v této těžké době je každá takováto akce důležitým povzbuzením. Navíc tu vládla opravdu parádní atmosféra, což koneckonců přítomnost Kafemlejnku, Kremáku, Brejlovce, Kyklopa a všech dalších lokomotiv vlastně zaručuje.“

Projet se na dálnic po kolečkových bruslích? To bylo možné na dálnici D35

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v jiné části republiky, konkrétně ve východních Čechách, uspořádalo Den otevřených dveří na dálnici D35. Fanoušci dálnic tak mohli zcela jedinečně navštívit dokončený úsek dálnice D35 mezi Časy a Ostrovem. K dispozici byl 6 kilometrů dlouhý úsek, na kterém se zájemci mohli projít pěšky, projet na kole, koloběžce nebo kolečkových bruslích. Připraven byl i bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, včetně volné prohlídky stavby. K vidění byla i ukázka silniční a stavební techniky a vozidel Integrovaného záchranného systému. Nechyběla hudba ani občerstvení. Zastavil jsem se na Dni otevřené stavby nového úseku dálnice D35 Časy-Ostrov. Možnost projít si nový dálniční úsek využili tisíce lidí. Na tato místa se v neděli vrátí stavbaři a budou pokračovat v dokončovacích pracích. Řidiči se po novém úseku projedou už před Vánocemi,“ řekl k akci ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Autor: Karel Geba (Zdroj: MDČR)

V sobotu se odehrály dvě velké dopravní akce! Národní den železnice v Plzni a Den otevřené dálnice mezi Časy a Ostrovem navštívil ministr dopravy! Foto: Martin Kupka na Národním dnu železnice. Zdroj fotky: Facebook Martina Kupky.. V sobotu se odehrály dvě velké dopravní akce! Národní den železnice v Plzni a Den otevřené dálnice mezi Časy a Ostrovem navštívil ministr dopravy! Foto: Martin Kupka na Dni otevřené stavby na D35. Zdroj fotky: Facebook Martina Kupky..
zpět na články

inzerce

nahoru