Otevřít menu
Doprava dnes
-

Aerolinky easyJet začnou od května létat z Prahy do Porta

Letecký dopravce easyJet začne od května létat z Prahy do Porta. Linka bude nabízet dva lety týdně. Dnes o tom informovalo Letiště Praha. Půjde o čtvrtou linku z pražského letiště do Portugalska, první do Porta.

14:15 / 17. března 2022
 Aerolinky easyJet začnou od května létat z Prahy do Portai

Foto: easyJet.com

Linka začne fungovat 4. května. Létat bude do města proslulého portským vínem vždy ve středu a v sobotu.

"Porto dlouhodobě patřilo mezi priority rozvoje leteckých spojení a jsme rádi, že nyní bude tato destinace z Prahy ještě dostupnější díky přímému leteckému spojení společnosti easyJet,” uvedl ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Porto bude čtvrtým portugalským městem, kam zamíří přímé lety z Prahy. Do portugalské metropole Lisabonu nyní pravidelně létají aerolinky TAP Air Portugal, na ostrov Madeira dále létají Smartwings. V květnu vedle linky easyJet do Porta začne fungovat linka do Fara od aerolinek Eurowings.

Pražské letiště letos očekává postupné oživování provozu, zejména v létě. Vloni odbavilo téměř 4,4 milionu cestujících. To bylo meziročně o téměř pětinu více, stále však hluboko pod úrovní před vypuknutím pandemie koronaviru, kdy v roce 2019 letiště odbavilo přes 17,8 milionu pasažérů. Letos letiště očekává počet cestujících kolem 8,6 milionu za celý rok.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru