Otevřít menu
Doprava dnes
-

Air New Zealand mají zájem pronajímat lůžka během dálkových letů

Novozélandské aerolinky Air New Zealand by chtěly do dvou let uvést do své palubní nabídky pronajmutí lůžkových kabin pro dálkové lety, kde budou mít pasažéři soukromé lůžko v oddělených kabinkách. Letecká společnost Air New Zealand chce zpočátku nabízet šest lůžek.

22:39 / 3. července 2022
 Air New Zealand mají zájem pronajímat lůžka během dálkových letůi

Foto: Letadlo Air New Zealand. Zdroj: Air New Zealand.

Krátký spánek v horizontální poloze může být podle aerolinek pro spoustu cestujících velmi lákavou možností

Lůžka by si mohli lidé zarezervovat za příplatek na dobu čtyř hodin. Informoval o tom deník The Guardian. Krátký spánek v horizontální poloze může být podle aerolinek pro spoustu cestujících velmi lákavou možností, zejména u velmi dlouhých letů, například mezi Novým Zélandem a USA. Letos na podzim  začne létat pravidelná přímá linka z Aucklandu do New Yorku, let bude trvat přes 17 hodin.

Buňku s šesti lůžky nechá letecká společnost zabudovat do nových strojů Boeing 787-9 Dreamliner, které by měla od výrobce dostat na konci roku 2024. Podle mluvčí ještě není jasné, kolik pronájem lůžka bude stát, firma ale počítá s velkým zájmem. Proto také omezila možnost rezervace maximálně na čtyři hodiny, aby byla schopna uspokojit co nejvíce cestujících z 200 sedadel v ekonomické třídě. Lůžka budou umístěna nad sebou, budou vybavena lůžkovinami, zásuvkami, klimatizací a závěsy, aby pasažéři měli soukromí

Air New Zealand je národní letecká společnost Nového Zélandu. Hlavní leteckou základnu má na Aucklandském letišti. Je členem aliance Star Alliance, v roce 2015 přepravila 14,3 milionu pasažérů. Sesterská společnost Air New Zealand je regionální Air New Zealand Link. V červenci 2016 vlastnila 51 letadel.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru