Otevřít menu
Doprava dnes
-

Proběhla konference Železnice Pardubice 2022

Dnes 13. dubna 2022 žilo pardubické město dopravou. A konkrétně železniční. Proběhla totiž konference Železnice Pardubice 2022, v rámci které došlo na debaty s výjimečnými hosty.

13:12 / 13. dubna 2022
Proběhla konference Železnice Pardubice 2022

Konference odstartovala na pardubickém nádraží krátce po 13. hodině. Přímý přenos z konference můžete sledovat na oficiálním webu zeleznice2022.cz. 

V rámci prvního bloku s tématem „Současný stav České železnice, nové výzvy, bezpečnost, řešení a budoucnost!" se před veřejností v rámci diskuze ukážou generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda, nový generální ředitel Českých drah Michal Krapinec, člen představenstva ČD Jiří Ješeta, výkonný ředitel SVOD Bohemia Petr Moravec, prezident ŽESNAD Martin Hořínek a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Martin Kolovratník. 

Tématem číslo jedna je aktuální stav české železničí sítě, odolnosti vůči hrozbám. Své první veřejné vystoupení má za sebou generální ředitel ČD Michal Krapinec, který po deseti dnech promluvil o vizích národního dopravce. 

Ve druhém bloku, v rámci kterého dorazil do centra dění také ministr dopravy Martin Kupka, se více řešil systém ETCS a další organizační změny v řízení ICT na železnici. Zde vystoupil ředitel SŽT David Miklas, generální ředitel AŽD Zdeněk Chrdle, výkonný ředitel společnosti TTC MARCONI Ondřej Havlík, jednatel společnosti Kontron Transportation Petr Vítek a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Martin Kolovratník. 

Autor: Mgr. Petr Dejnožka

 

 

zpět na články

inzerce

nahoru