Otevřít menu
Doprava dnes
-

Alstom vyhrál tendr v hodnotě 900 milionů eur na údržbu flotil vlaků VLocity a Classic v australské Victorii po dalších deset let

Alstom, globální lídr v oblasti inteligentní a udržitelné mobility, se stal vítězem výběrového řízení na zakázku v hodnotě přibližně 900 milionů eur na údržbu regionálních vozových parků VLocity a Classic v australském státě Victoria po dobu příštích deseti let.

8:11 / 12. ledna 2024
Alstom vyhrál tendr v hodnotě 900 milionů eur na údržbu flotil vlaků VLocity a Classic v australské Victorii po dalších deset leti

Foto: ALSTOM

Vozový park vlaků VLocity, které vyrábí společnost Alstom ve svém výrobním závodě Dandenong v Melbourne, bude udržován společně s flotilou vlaků Classic ve firemních objektech West Melbourne, South Dynon a Ballarat East, což zajistí v rámci státu Victoria pro příští desetiletí stovky pracovních míst.

"Naše spojení s VLocity trvá od roku 2003. Jsem hrdý, že po dvaceti letech spolupráce máme stále důvěru ze strany zástupců státu Victoria a můžeme pokračovat v servisování vlaků VLocity po další desetiletí," řekl Pascal Dupond, generální ředitel společnosti Alstom pro Austrálii a Nový Zéland.

Z úspěchu zakázky společnosti Alstom bude těžit i místní ekonomika. Servis vozového parku VLocity a Classic zajišťují z 98 % lokální zaměstnanci a 69 % materiálu na údržbu dodávají místní dodavatelé. Společnost Alstom se rovněž zavázala, že po dobu trvání smlouvy 6 % výdajů utratí u 40 místních organizací podporujících lokální komunity.

"V objektu South Dynon zprovozníme nové řídící centrum vozového parku, založené na britském řídícím centru Voyager společnosti Alstom, což dále zvýší spolehlivost a dostupnost vozového parku. Místní dodavatelé v celé Victorii budou také hrát důležitou roli při dodávkách dílů, generálních opravách a preventivní údržbě. Pozitivní dopad na železniční dodavatelský řetězec ve Victorii tak bude obrovský," dodává Dupond.

Další prediktivní technologie údržby, které společnost Alstom v rámci zakázky implementuje, přinesou také snížení nákladů na palivo a uhlíkových emisí u celého vozového parku VLocity a Classic.

"VLocity je bezpochyby chloubou železničního parku Victorie. Technologie, místní know-how, inovace a pečlivost, kterou Alstom přináší, umožní flotilám VLocity a Classic dále sloužit regionům státu Victoria nejen během další dekády," uzavřel Pascal Dupond.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: TZ ALSTOM)

Alstom vyhrál tendr v hodnotě 900 milionů eur na údržbu flotil vlaků VLocity a Classic v australské Victorii po dalších deset let Foto: ALSTOM. Alstom vyhrál tendr v hodnotě 900 milionů eur na údržbu flotil vlaků VLocity a Classic v australské Victorii po dalších deset let Foto: ALSTOM.
zpět na články

inzerce

nahoru