Otevřít menu
Doprava dnes
-

Americké aerolinky JetBlue nabídly 3,6 miliardy dolarů za rivala Spirit

Americká nízkonákladová letecká společnost JetBlue Airways podala nabídku na převzetí konkurenta Spirit Airlines za 3,6 miliardy dolarů (zhruba 80 miliard Kč). Nabídka by mohla zhatit plán na převzetí Spirit Airlines rivalem Frontier Group Holdings, napsala agentura Reuters.

6:55 / 6. dubna 2022
 Americké aerolinky JetBlue nabídly 3,6 miliardy dolarů za rivala Spiriti

Foto: JetBlue

Šéf společnosti JetBlue Robin Hayes uvedl, že jeho podnik by díky převzetí konkurenta Spirit mohl lépe konkurovat čtveřici předních amerických leteckých firem American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines a Southwest Airlines. Ty kontrolují téměř 80 procent trhu s osobní leteckou dopravou ve Spojených státech.

"Lidé si nejčastěji stěžují na to, že nelétáme do více destinací," uvedl Hayes v rozhovoru s agenturou Reuters. "To, co chceme udělat, je vytvořit větší JetBlue," dodal. JetBlue je nyní šestým největším provozovatelem osobní letecké dopravy v USA.

Vedení společnosti Spirit potvrdilo, že nabídku na převzetí od rivala JetBlue obdrželo. Nabídku označilo za nevyžádanou, ale dodalo, že návrh posoudí a rozhodne, jaký postup bude nejvýhodnější pro akcionáře. V únoru se na převzetí společnosti Spirit za 2,9 miliardy dolarů dohodla firma Frontier.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru