Otevřít menu
Doprava dnes
-

Aplikace Českých drah dostala ocenění na mezinárodní konferenci v Londýně

Aplikace Můj vlak byla oceněna v rámci soutěže světové konference Transport Ticketing Global. Odborná mezinárodní komise vyhodnotila aplikaci Českých drah jako nejlepší v kategorii Digital Champion.

13:11 / 10. března 2023
Aplikace Českých drah dostala ocenění na mezinárodní konferenci v Londýně

Tato kategorie je vyhrazena pro podniky odpovědné za vývoj nebo provoz digitální služby, která všem cestujícím zjednodušuje přístup k dopravě a jízdnému a která změnila způsob, jakým mohou zákazníci dostávat cestovní informace, plánovat si cestu od začátku do konce a využít flexibilní platební metody. 

Ocenění České dráhy dostaly i díky tomu, že počet cestujících, kteří si koupí svou jízdenku přes e-shop nebo v aplikaci Můj vlak stále stoupá. Národní dopravce odbavuje už téměř 40 % cestujících prostřednictvím online prodejních kanálů, což představuje zhruba 15% nárůst oproti předcovidovému roku 2019. Tato statistika zahrnuje všechny jízdenky včetně integrovaných dopravních systémů a jízdních dokladů OneTicket.

Mobilní aplikace se postupně stává nejvyužívanějším prodejním kanálem Českých drah, průběžně si drží vysoký rating 4,7 na App Store a okolo 4,5 na Google Play.

Aplikace Můj vlak poskytuje komplexní informační servis pro cestu vlakem. Cestující si snadno vyhledá spojení, zakoupí jízdenku a poté může průběžně sledovat informace o jízdě svého vlaku. Aplikace sama upozorní na výluky, mimořádnosti a opatření s nimi související. Zobrazuje také nástupiště a kolej, ze kterých odjíždí jednotlivé spoje. Upozorňuje také na blížící se přestup nebo nově vzniklou mimořádnost, která ovlivní jízdu konkrétního vlaku. Při nákupu cestující získá na většinu vnitrostátních dálkových spojů místenku zdarma a také má snazší přístup k odškodnění v případě více než 60minutového zpoždění vlaku.

České dráhy průběžně pracují na dalším rozvoji aplikace. Přidávají další spoje, na které je možné koupit jízdenky, jedná se zejména o návazné regionální autobusy a MHD.

Autor: Filip Červinka (zdroj: TZ ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru