Otevřít menu
Doprava dnes
-

Autobusy v Pardubickém kraji budou od 21. března opět jezdit v obvyklém rozsahu

Regionální autobusová doprava v Pardubickém kraji bude od pondělí 21. března opět fungovat v běžném rozsahu. Kvůli značné nemocnosti řidičů nebo jejich karanténám muselo pardubické hejtmanství od 17. ledna na Orlickoústecku zavést prázdninové jízdní řády s doplněnými školními spoji. Příští týden se jízdní řády navrátí do běžného režimu, uvedla v tiskové zprávě Pavla Sedláková z kanceláře hejtmana.

9:15 / 17. března 2022
 Autobusy v Pardubickém kraji budou od 21. března opět jezdit v obvyklém rozsahui

Foto: Jaroslav Ožana

"V uplynulých měsících jsme museli přistoupit k omezení autobusové dopravy, která jezdila v režimu letních jízdních řádů s posílením v podobě jednoho ranního a jednoho odpoledního spoje pro školáky. Potýkali jsme se totiž se zvýšenou nemocností řidičů. Teď nám navíc s řidiči, kteří pocházejí z Ukrajiny, zamíchala situace v jejich rodné zemi. Po dohodě s dopravcem však budou od pondělí jezdit autobusy již v plném rozsahu," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš (ODS). Případné náhlé výpadky v dopravě lze sledovat na www.oredo.cz.

ČSAD Bus Ústí nad Orlicí se domlouvala na výpomoci s jinými dopravci, ovšem bezúspěšně. Hejtmanství se nepodařilo nahradit zhruba tři stovky zrušených spojů denně z celkových 1200 autobusy jiných dopravních společností.

S nedostatkem řidičů se potýkala i společnost Arriva autobusy, která zajišťuje dopravu hlavně na Chrudimsku s přesahy na Pardubicko a Svitavsko. Nakonec ale všechny problémy zvládla a jízdní řády se měnit nemusely.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru