Otevřít menu
Doprava dnes
-

AŽD Praha na veletrhu InnoTrans dálkově ovládala autonomní vlak!

AŽD Praha se účastní 13. Mezinárodního veletrhu dopravní techniky InnoTrans, který v Berlíně probíhá do 23. září 2022. V německé metropoli se prezentují aktuální trendy v oblasti autonomní železnice, ERTMS a nejnovějších technologií.

14:32 / 21. září 2022
AŽD Praha na veletrhu InnoTrans dálkově ovládala autonomní vlak!i

Foto: AŽD Praha na veletrhu InnoTrans (zdroj: twitter AŽD Praha).

AŽD Praha vyvíjí a testuje systémy pro autonomní provoz vlaků pro stupeň automatizace GoA4. Cílem je vytvořit komplexní systém autonomní a digitální železnice, soubor zcela nových či inovovaných současných systémů pro vozidlo i pro infrastrukturu, které jsou navzájem propojeny.

Prezentace české společnosti se nachází v hale 27, stánek č. 650. Součástí expozice je také dispečerské pracoviště dálkového řízení TrafficSWing DOZ-1 s telematickou nadstavbou TrafficSWing GTN a pokročilým systémem automatického stavění vlakových cest ASVC pro železniční trať Praha Vršovice – Uhříněves.

Hned na úvod veletrhu 20. září AŽD Praha dálkově ovládala autonomní vlak, který bez zásahu strojvedoucího zastavil před automobilem na přejezdu!

 

Autor: Filip Červinka.

AŽD Praha na veletrhu InnoTrans dálkově ovládala autonomní vlak! Foto: AŽD Praha na veletrhu InnoTrans (zdroj: twitter AŽD Praha).. AŽD Praha na veletrhu InnoTrans dálkově ovládala autonomní vlak! Foto: AŽD Praha na veletrhu InnoTrans (zdroj: twitter AŽD Praha).. AŽD Praha na veletrhu InnoTrans dálkově ovládala autonomní vlak! Foto: AŽD Praha na veletrhu InnoTrans (zdroj: twitter AŽD Praha).. AŽD Praha na veletrhu InnoTrans dálkově ovládala autonomní vlak! Foto: AŽD Praha na veletrhu InnoTrans (zdroj: twitter AŽD Praha)..
zpět na články

inzerce

nahoru