Otevřít menu
Doprava dnes
-

Barum Czech Rally Zlín omezí páteční dopravu

Městská rychlostní zkouška, součást motoristické soutěže Barum Czech Rally Zlín, opět významně zasáhne do provozu MHD i železniční dopravy. Kvůli 51. ročníku automobilové soutěže bude v pátek 26. srpna uzavřena Gahurova ulice ve Zlíně; v úseku mezi stanicemi Zlín-Malenovice, Zlín střed a Vizovice pak nepojedou vlaky.

16:24 / 25. srpna 2022
Barum Czech Rally Zlín omezí páteční dopravu i

Foto: www.czechrally.com

Uzavře se Gahurova ulice

Hlavní přístupová komunikace na největší zlínské sídliště Jižní Svahy bude uzavřena pro veškerý provoz včetně MHD a to od zastávky U Zámku po křižovatku s ulicí K Pasekám.

Motoristům a MHD bude v době uzavírky, tj.  v pátek 26. srpna 2022 v době od 16.30 do 24.00 hodin a poté ještě hodinu po půlnoci v sobotu, sloužit objízdná trasa po třídě Tomáše Bati do Prštného, kolem hypermarketu Albert, podél Dřevnice ulicí Nábřeží a na křižovatku Gahurova – K Pasekám. Obsluhovány nebudou zastávky MHD U Zámku a Čepkov.

Poslední řádné spoje MHD pojednou v pátek odpoledne

Mapy odkloněných a náhradních tras včetně jízdních řádů budou cestující k dispozici na internetových stránkách www.dszo.cz. Tištěné jízdní řády náhradní dopravy budou vyvěšeny přímo na zastávkách.

V době tohoto dopravního opatření budou revizoři Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) pro přestup na náhradní dopravu uznávat i nepřestupné jízdenky pro jednotlivou jízdu. Zohlední rovněž odpovídající prodloužení jízdní doby, aby cestující v důsledku objížďky a náhradní dopravy nebyli poškozeni a nemuseli si kupovat dražší jízdenky.

DSZO po skončení rychlostní zkoušky rally posílí v nutném rozsahu přepravní kapacitu na linkách ze Zlína do Otrokovic i na sídliště Jižní Svahy a k Baťově nemocnici.

Změny v dopravě zaznamenají také cestující na železnici

Do stanice „Zlín střed“ bude v době konání páteční rychlostní zkoušky povolena přeprava pouze cestujícím mířících na motoristickou soutěž. V úseku Zlín-Malenovice – Vizovice a zpět bude podle Petra Pošty z tiskového oddělní Českých drah (ČD) zajištěna náhradní autobusová doprava pro ostatní cestující, kteří jedou vlaky ČD přes centrum Zlína dále do Vizovic nebo naopak.

Místo stanice „Zlín střed“ bude zastávka náhradních autobusů umístěna na zastávce MHD „Náměstí Práce“. Cestující jedoucí do nebo ze zastávky „Zlín-Dlouhá“ využijí náhradní autobusy ze zastávky MHD „Bratří Jaroňků“.  Z bezpečnostních důvodů nebude cestujícím, kteří nejedou na rally, umožněn příchod a odchod do / z prostor nádraží „Zlín střed“.

Prvním autobusem nahrazeným vlakem bude spoj Os 14231 s odjezdem z Otrokovic do Vizovic v 15:18. Dále se bude jednat o následující spoje:

s odjezdy z Otrokovic v 16:18, 17:45, 18:37, 20:15 a 21:55,

s odjezdy Vizovic s upravenými časy odjezdů v 16:09, 17:06, 18:43, 20:43 a 22:29.

„Běžní cestující s jízdenkou ČD nebo IDZK s platností do stanice Zlín střed přestoupí ve Zlíně-Prštném na trolejbusy a dojedou s nimi do centra Zlína. Jízdenku na MHD kupovat nemusí. Půjde o vlakové spoje s odjezdem z Otrokovic v 15:47, 16:47, 17:18, 18:18, 19:46 a 21:55,“ doplnil Petr Pošta.

Večerní rychlík R 897 Zlínský expres (Praha-Vršovice 18:35 – Zlín střed 22:32) mimořádně zastaví ve 22:26 ve stanici Zlín-Malenovice. K tomu mluvčí ČD uvedl, že běžní cestující zde přestoupí do spoje náhradní autobusové dopravy; cestující, kteří jedou na rally, mohou tímto vlakem pokračovat dále do cílové stanice Zlín střed.

Ve spojích náhradní autobusové dopravy nebude z kapacitních a bezpečnostních důvodů zajištěna přeprava kol.

Výlukový jízdní řád mají cestující k dispozici na webu Českých drah.

 

Publikovala: Dagmar Lánská  (zdroj: www.sdp-cr.cz, ČD, www.czechrally.com)

zpět na články

inzerce

nahoru