Otevřít menu
Doprava dnes
-

Bezpečnost především. Poslední část dálnice D10 bude po víkendu bez omezení

Dokončovací práce probíhají v poslední části 1,3 km dlouhého úseku dálnice D10 mezi MÚK Exit 46 Kosmonosy a MÚK Exit 44B Mladá Boleslav, kde od 15.8.2022 realizuje Ředitelství silnic a dálnic sanaci svahu násypového tělesa.

10:59 / 8. prosince 2022
Bezpečnost především. Poslední část dálnice D10 bude po víkendu bez omezení

Součástí této stavební akce je jednak výstavba 250 metrů dlouhé opěrné zdi u exitu 44B a dále propojení připojovacího pruhu exitu 46 a odbočovací pruh exitu 44B, čímž v uvedeném úseku jízdního pásu směrem na Prahu vznikl nový průpletový pruh.

Řidiči ho už několik let používají ve stejnému úseku dálnice jen v opačném jízdním pásu ve směru na Turnov, kde se osvědčil. V této části D10 se průměrná denní intenzita provozu pohybuje okolo 40 000 vozidel, z nichž čtvrtinu představují těžká nákladní vozidla. Toto navýšení jízdních pruhů bude mít významný vliv na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

„Část nového průpletového pruhu už byla uvedena do provozu v režimu předčasného užívání stavby před několika týdny a to až k budované opěrné zdi. Aktuálně je třeba ještě dokončit nový zádržný systém na římse zdi, instalaci svislého dopravního značení na portálu před dálnicí D10. Souběžně s instalací svodidel a svislého dopravního značení zasypáváme zeď na její straně mimo těleso komunikace. V průběhu víkendu 10.-12.12.2022 plánujeme demontáž dopravně inženýrského opatření a nejpozději v pondělí 12.12.2022 zde již řidiči projedou bez jakéhokoliv omezení," sdělil v tiskové zprávě Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Autor: Filip Červinka.

 

 

zpět na články

inzerce

nahoru