Otevřít menu
Doprava dnes
-

Blesková zpráva! Příměstská železniční doprava v Liverpoolu se pyšní novými moderními vozy.

Dříve byly severní části Anglie dlouho považovány za nejzanedbanější v rámci Spojeného království, co se modernizace železniční infrastruktury týče. Nyní se situace mění! Do provozu totiž byly nasazeny nové vozy B/EMU jednotky BR Class 777.

19:25 / 26. března 2023
Blesková zpráva! Příměstská železniční doprava v Liverpoolu se pyšní novými moderními vozy.i

Foto: Stadler BVG IK, EMU pro berlínskou železniční síť U-Bahn. Zdroj: Wikipedia.

Dopravce Merseyrail, který zajišťuje dopravu v rámci příměstské železniční dopravy v Liverpoolu a jeho okolí, si po dlouhou dobu nesl handicap v podobě velmi zastaralého vozového parku, jež byl tvořen sestavou elektrických jednotek řady BR Class 507 a 508. Tyto se vyráběly v letech 1978 až 1980 a bez významné modernizace sloužily provozním potřebám dopravce až do současnosti.

Cestující se v letošním roce konečně dočkají zcela zásadního zkvalitnění dopravních služeb, dopravce začíná do provozu nasazovat nové EMU jednotky BR Class 777 od výrobce Stadler Rail. Ty si dopravce objednal již v roce 2016, jejich výroba pak začala v roce 2018. Celkem si Merseyrail objednal 53 čtyřdílných jednotek BR Class 777, jež mají konstrukční základ ve výrobní řadě Stadler Metro. Původně měly být nasazené do provozu od roku 2019, nicméně tehdejší pandemie viru Sars-Cov-2 měla za následek zdržení výrobního plánu. Nyní se už vše k lepšímu obrací. 

Blesková zpráva! Příměstská železniční doprava v Liverpoolu se pyšní novými moderními vozy. Foto: EMU BR Class 777 v popředí, vedle stojící EMU BR Class 508. Zdroj: Wikipedia.. Blesková zpráva! Příměstská železniční doprava v Liverpoolu se pyšní novými moderními vozy. Foto: BR Class 508 dopravce Merseyrail Zdroj: Wikipedia..
zpět na články

inzerce

nahoru