Otevřít menu
Doprava dnes
-

Blíží se InnoTrans 2022! Alstom předvede zásadní novinky v oblasti řešení mobility!

Společnost Alstom představila InnoTrans 2022, na kterém chce zveřejnit zásadní vychytávky v udržitelné a digitální mobilitě. Těšit se můžeme na prezentaci vysokokapacitního dvoupodlažního regionálního vlaku Coradia Stream a novějších lokomotiv. Dojde na přehlídku ekologické trakce a digitálních inovací.

14:13 / 15. září 2022
Blíží se InnoTrans 2022! Alstom předvede zásadní novinky v oblasti řešení mobility!i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Alstom.

Společnost Alstom se chystá na InnoTrans 2022, kde pod hlavičkou Mobility by Nature, chce představit nejnovější inovace a digitální řešení mobility. Na největším železničním veletrhu si Alstom chystá:

  • Prezentaci vysokokapacitního dvoupodlažního regionálního vlaku Coradia Stream a nejnovější lokomotivy Traxx na venkovních kolejích.
  • Přehlídku ekologické trakce zahrnující světovou premiéru třetí generace vodíkových palivových článků Alstom určených pro železniční provoz.
  • Ukázku nejnovější digitální inovace pro signalizaci a služby

Produkty pod značkou Mobility by Nature umožňují udržitelnou mobilitu a cestujícím ekologičtější volbu dopravy. Společnost Alstom v Berlíně odprezentuje to nejlepší ze svého širokého portfolia, pokročilé technologické know-how a digitální znalosti v oblasti moderního železničního průmyslu.

Alstom je lídrem v oboru ekologických řešení, přičemž má nejširší portfolio s mnoha inovativními prvky. V rámci veletrhu uvede ekologická trakční řešení včetně nejnovější technologie palivových článků, vodíkových, bateriových sad a řešení palivových článků pro nové vlaky, stejně jako ekologické možnosti obnovy trakcí pro stávající vozový park.

Alstom se zaměřuje na vývoj vlaků na vodík, které na veletrhu nebudou chybět. Společnost dodala do Německa první vodíkový Coradia iLint, který jezdí dvakrát denně na trase z Berlína-Spandau do Berlína-Ostbahnhof.

Na letošní expozici Inno Trans bude důležitým tématem digitalizace železnice. Alstom představí na svém stánku také technologie pro automatický provoz vlaků (ATO), evropský vlakový zabezpečovací systém (ETCS) a řešení pro kybernetickou bezpečnost.

Ve venkovní expozici budou vystavena kolejová vozidla společnosti Alstom, včetně vysokokapacitního dvoupodlažního regionálního vlaku Coradia Stream a lokomotivy Traxx vybavené navíc modulem Last Mile a evropským vlakovým zabezpečovacím systémem (ETCS).

V průběhu výstavy se na stánku společnosti Alstom uskuteční 15 přednášek #AlstomTalks, které povedou odborníci na klíčová témata v oboru. Mezi nejzajímavější patří:

  • Kulatý stůl na téma CSR: Dosažení nulových emisí v celém železničním hodnotovém řetězci
  • Ověřeno a v provozu – slavný příběh o cestě společnosti Alstom za vodíkem
  • Slunečno, možný ohyb kolejnic – datová věda v akci
  • Baterie versus vodík? - Komplementární, ne konkurenční

Společnost Alstom sází na nízkouhlíkovou budoucnost, vyvíjí a prodává řešení, která poskytují udržitelné základy pro budoucnost dopravy. Od vysokorychlostních vlaků, metra, jednokolejek, tramvají až po systémy na klíč, služby, infrastrukturu, signalizaci a digitální mobilitu. Alstom nabízí svým různorodým zákazníkům nejširší portfolio v oboru. 150 000 vozidel v komerčním provozu po celém světě potvrzuje osvědčené odborné znalosti společnosti v oblasti projektového řízení, inovací, designu a technologie. V roce 2021 byla společnost pojedenácté za sebou zařazena do indexu Dow Jones Sustainability Index, World and Europe. Alstom se sídlem ve Francii a zastoupením v 70 zemích zaměstnává více než 74 000 lidí. Skupina vykázala za fiskální rok končící 31. března 2022 tržby ve výši 15,5 miliardy EUR.

 Autor: Petr Dejnožka (Zdroj: Alstom)

zpět na články

inzerce

nahoru