Otevřít menu
Doprava dnes
-

Blížící se výluka omezí provoz vlaků Českých drah na trati Choceň – Náchod

České dráhy (ČD) informovaly o tom, že kvůli výluce na trati mezi Chocní a Náchodem dojde k omezení provozu vlaků. Výluka se bude týkat třech časových období – 20. až 22. března, 23. a 24. března, 27. až 31. března 2023. Veškeré spoje na trati budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Více podrobností v článku.

10:24 / 19. března 2023
Blížící se výluka omezí provoz vlaků Českých drah na trati Choceň – Náchodi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ČD.

Vlakové spoje nahradí dvě linky autobusové dopravy

„Chtěli bychom Vás informovat o výluce, která v příštích dnech omezí provoz vlaků Českých drah na trati Choceň – Náchod. Od 20. března od 7:45 nepřetržitě do 22. března do 15:30 a také ve dnech 23. a 24. března a od 27. do 31. března 2023, vždy od 7:45 do 15:30 (směr Borohrádek – Choceň je v dobách od 6:40 do 15:05), jsou plánované výlukové práce Správy železnic na trati 026 v úseku Choceň – Borohrádek. V tomto období budou všechny vlaky Českých drah nahrazeny autobusy. Vzhledem k delší jízdní době po silničních komunikacích bude náhradní autobusová doprava (NAD) organizována podle výlukového jízdního řádu,“ řekl tiskový mluvčí ČD Emanuel Vittek. Vlakové spoje náhradní autobusové dopravy pojedou po dvou linkách. První linka (označena Z) bude sloužit cestujícím, kteří jedou do, resp. z jednotlivých stanic a zastávek mezi Chocní a Borohrádkem. Druhá linka (označená R) pojede přímo z Chocně do Borohrádku a zpět bez zastavení. Obě autobusové linky (Z i R) budou mít ve stanici Borohrádek přípoje, které jedou ve směru Týniště nad Orlicí a v opačném směru také.

„Cestující by neměli přehlédnout, že náhradní autobusy budou odjíždět od choceňského nádraží v jiných časových polohách, než jsou pravidelné odjezdy vlaků. V opačném směru budou náhradní autobusy přijíždět na choceňské nádraží naopak později. Z Týniště nad Orlicí bude uspíšen i odjezd dvou ranních vlaků (Os 105641 a 105643),“ zmínil Emanuel Vittek a dodal: „Upozorňujeme také, že v Újezdu u Chocně a Plchůvkách se zastávky náhradních autobusů nenacházejí přímo u vlakových stanic, ale na hlavních silničních komunikacích v obci. V ostatních případech budou autobusy zastavovat před staničními budovami. Pro zastávkovou linku Z bude též zřízena mimořádná zastávka Choceň, kostel. Dále bychom chtěli cestující upozornit, že ve spojích NAD je omezena přeprava dětských kočárků a jízdních kol. V zastávkové lince Z se z důvodu nasazení minibusů nebudou přepravovat dětské kočárky ani kola.“

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru