Otevřít menu
Doprava dnes
-

BMW díky elektromobilitě rozšiřuje stavy zaměstnanců

Nové elektrické modely BMW, které podstatně rozšířily dlouholetou nabídku  jediného typu i3, přišly zřejmě v pravý čas. Alespoň to vyplývá z vyjádření šéfa automobilky Olivera Zipseho, který se listu Münchner Merkur svěřil, že nové modely i4 a iX jsou na dlouhé měsíce dopředu vyprodané.

6:35 / 3. ledna 2022
BMW díky elektromobilitě rozšiřuje stavy zaměstnancůi

Foto: ČTK

Díky stoupající popularitě elektrických vozidel vytvoří mnichovská značka během příštího roku až šest tisíc nových pracovních míst, což by znamenalo rozšíření kmenovaného stavu zaměstanců přibližně o pět procent.

Portfolio vozů jezdících čistě na elektřinu se má navíc v brzké době ještě výrazně rozrůstat. Již v příštích měsících bude odtajněn vzhled i parametry sedanu i7, dále se připravuje elektrická verze BMW 5 a SUV X1. Navíc se připravuje také další elektromobil s logem značky Mini.

Do roku 2023 budou dealeři BMW nabízet zákazníkům zrhuba 25 aut schopných jízdy bez emisí plynů. Většina z nich v tu dobu již bude mít ve svých útrobách zabudován výhradně elektrický motor. To je odklon od dosavadního trendu, kdy naopak převahu v nabídce měla vozidla s pohonem plug-in hybrid.

Těch již do současnosti BMW prodalo milion kusů a další milion přibude do skončení roku 2025.

Autor: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru