Otevřít menu
Doprava dnes
-

Bohumín buduje za finančním úřadem parkoviště pro 25 aut

Za budovou finančního úřadu ve Studentské ulici v centru Bohumína na Karvinsku začala stavba parkoviště. Od začátku června by řidiči měli mít k dispozici 25 nových parkovacích míst. Město za vybudování těchto stání zaplatí 3,6 milionu korun. Parkoviště nebude zpoplatněno. Novináře o tom dnes informovala mluvčí radnice Jana Končítková.

16:17 / 17. března 2022
Bohumín buduje za finančním úřadem parkoviště pro 25 auti

Foto: Drahomír Stulír

Podle ní se město budováním nových parkovišť snaží zvýšit počet parkovacích míst v centru města. "Plocha za finančním úřadem byla delší dobu nevyužita, proto jsme se rozhodli ji přebudovat na parkoviště, kterých je v centru města nedostatek. Během dvanácti týdnů zde vznikne na pravé straně 12 míst, z toho dvě pro vozíčkáře, na levé straně 13 stání. Prostor doplní dvě lampy veřejného osvětlení a po celém obvodu nového parkoviště necháme zasadit zeleň,“ uvedl místostarosta Lumír Macura (ČSSD).

V místě se nyní odtěžuje zemina, následně dělníci položí jednotlivé konstrukční vrstvy. "Horní plocha bude zhotovena z rozebíratelné pojezdové betonové dlažby a střed parkoviště, kterým budou řidiči ke stáním přijíždět, bude asfaltový. Současně je nutné přerušit v místě vjezdu chodník a vybudovat sjezd pro vozidla," řekla Lenka Jochimová z odboru rozvoje a investic.

Dalších zhruba 60 stání pro sídliště a rodinné domy vznikne v budoucnu v lokalitě ulic Osvoboditelů a Mírová. Počítá se i s přestavbou bývalého autobusového stanoviště na parkoviště, kde by mohlo přibýt až několik desítek míst. Radnice se snaží přidávat i jednotlivá parkovací místa při úpravách vnitrobloků v bytové zástavbě. "Aktuálně zpracováváme projekt na úpravu dvora za radniční budovou B. V něm dojde k vybudování sedmi nových stání v místech, kde nyní stojí nádoby na tříděný odpad, a dalších šesti míst podél přilehlých domů," doplnil Jan Hock z odboru rozvoje a investic.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru