Otevřít menu
Doprava dnes
-

Brandýs nad Labem se zbavuje odstavených vozidel. V dubnu se uskuteční jejich dražba

V polovině dubna se v Brandýse nad Labem uskuteční dražba několika autovraků. Ty město od loňského roku začalo svážet na odstavné parkoviště. Po aukci se s odstraňováním nepojízdných aut bude pokračovat i nadále.

15:36 / 30. března 2023
Brandýs nad Labem se zbavuje odstavených vozidel. V dubnu se uskuteční jejich dražbai

Foto: V dubnu se v Brandýse nad Labem uskuteční první dražba odstavených vozidel. Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com

Na 13. dubna 2023 se v Brandýse nad Labem chystá dražba prvních 11 autovraků. Město totiž začalo v loňském roce auta bez platné technické kontroly, odstavená v ulicích města, svážet na odstavné parkoviště. Odtud pak budou vraky prodány v dražbě. Auta, která se neprodají na náhradní díly, město na vlastní náklady zlikviduje. Po uvolnění parkoviště, kde se nyní autovraky nacházejí, bude radnice v odtazích pokračovat.

„Autovraků se v našem městě v průběhu let nastřádalo několik desítek. Zhoršují přehlednost na komunikacích, blokují parkovací místa a jsou odporné,“ uvedl Patrick Zandl, místostarosta města Brandýs nad Labem.

Zájemci o autovraky si je budou moci prohlédnout ve čtvrtek 13. dubna od 8:30 do 9:00 hod v sídle městských technických služeb v Zápské ulici. Dražba začne po prohlídce, a to v 9:00 hod. tamtéž.

V roce 2020 vešla v platnost novela zákona o pozemních komunikacích, která zjednodušila odstraňování odstavených aut v obcích. Vlastník komunikace tak může nechat odtáhnout vozidlo, jež má půl roku neplatnou technickou kontrolu a jeho majitel nezareagoval na výzvu, aby vůz z daného místa odstranil.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru