Otevřít menu
Doprava dnes
-

Brněnské tunely projdou další údržbou, uzavřeny budou v noci

V Brně proběhne pravidelná údržba většiny místních tunelů. Akce se chystá ve dvou termínech v měsíci říjnu a jak to zde bývá pravidlem, proběhne v nočních hodinách.

9:33 / 10. října 2022
Brněnské tunely projdou další údržbou, uzavřeny budou v nocii

Foto: ŘSD

Během měsíce října provede Ředitelství silnic a dálnic pravidelnou údržbu brněnských tunelů, a to MUK Hlinky, Pisáreckého, Královopolského a Husovického. Práce není možné realizovat bez uzavírky. „Abychom co nejméně omezili provoz, ve většině případů půjde o noční uzavírku od 21:00 do 5:00, tedy v době minimálního provozu. V každém tunelu budeme pracovat jen pár dnů," prozradila strategii samotné údržby v tunelech Mgr. Lucie Trubelíková z organizace ŘSD.

Výjimkou bude údržba v Královopolském tunelu, během které bude nutná i denní uzavírka obou tubusů. Královopolský tunel zatím jako jediný v Brně umožňuje jízdu v obou směrech. Této skutečnosti využijeme ve dnech 19. - 21. 10., kdy bude přes den obousměrně v provozu vždy jeden tubus. Ve dnech 21.10. – 23.10. budou přes víkend uzavřeny oba tubusy. Aktuálně údržba probíhá v Husovickém tunelu, a to do neděle 9. 10.

Stejná akce proběhla již v březnu letošního roku, stejně tak přesně před rokem. 

Autor: Petr Dejnožka

zpět na články

inzerce

nahoru