Otevřít menu
Doprava dnes
-

Brno se chystá na rekonstrukci Charvatské ulice, rozšíří se jízdní pruhy

Brno se chystá na rekonstrukci Charvatské ulice v Králově Poli tak, aby byla bezbariérová a aby byly širší jízdní pruhy, které umožní bezproblémové míjení trolejbusů, uvedla v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Anna Dudková. Město nechá zpracovat investiční záměr a předpokládá, že stavět by se mohlo za dva či tři roky.

14:21 / 8. května 2022
Brno se chystá na rekonstrukci Charvatské ulice, rozšíří se jízdní pruhyi

Foto: mapio.net

Rekonstrukce naváže na úpravy Chodské ulice a Slovanského náměstí, které se dělaly v letech 2018 a 2019. Součástí stavby bude rekonstrukce kanalizace, chodníky dostanou novou dlažbu, opravovat se bude povrch silnice a budou se také překládat technické sítě a sloupy veřejného osvětlení a sloupy pro trolejové vedení. Jízdní pruhy budou široké každý 3,5 metru a parkovací stání budou udělaná tak, aby zaparkovaná auta nepřekážela provozu jako nyní.

Projekt má být zpracovaný tak, aby nevyžadoval kácení vzrostlých stromů. Aktuálně město předpokládá, že za stavbu zaplatí 18,5 milionu korun a pracovat se bude mezi křižovatkami s ulicemi Dobrovského a Svatopluka Čecha.

Ulicí projíždí trolejbusová linka 32 a autobusová linka 67. Dopravní podnik při uzavírce Chodské a Slovanského náměstí poprvé použil nové parciální trolejbusy, díky nimž nebylo nutné na linku 32 vypravovat autobusy.

Publikoval: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru