Otevřít menu
Doprava dnes
-

BusLine vidí budoucnost ve spolupráci

Úspěch jednání o spolupráci mezi společnostmi BusLine a ZDAR v oblastech Litomyšl a Jevíčko byl stvrzen podpisem smluv. Regionální dopravce ZDAR bude s využitím čtrnácti autobusů v pozici poddodavatele dopravního výkonu obsluhovat svými autobusy uvedené dvě oblasti Pardubického kraje.

20:03 / 9. února 2022
BusLine vidí budoucnost ve spoluprácii

Foto: pixabay.com

Jakub Vyskočil, majitel skupiny BusLine, ke spolupráci sděluje: „V závazkové dopravě je unikátní situace. Buď v regionu zakázku vyhrajete, a potom máte na deset let „vystaráno“, anebo nevyhrajete a často čelíte velmi nepříjemným vyhlídkám další existence vaší společnosti. Některé společnosti vázané na určitý region mohou opravdu až skončit. Domníváme se, že budoucnost dopravy je ve spolupráci. Pokud to jen trochu jde, snažíme se firmy, které v regionu působily, oslovit. Ve spolupráci je cesta k fungující dopravě, což v je dnešní komplikovaně době a při kritickém nedostatku řidičů opravdu tvrdá práce. Posledním příkladem spolupráce je podpis smluv s dopravcem ZDAR ze Žďáru nad Sázavou, který pro nás zajistí subdodavatelsky části dvou oblastí Pardubického kraje, a to od 12. června tohoto roku. To se dopravní obslužnosti v celém Pardubickém kraji ujímají noví dopravci.“

Spolupráce s existujícími dopravci nabízí řadu výhod, například využití jejich zkušeností, personálních zdrojů, dílenského zázemí, ale často i rodinné tradice poctivé práce. Poddodavatelé zase oceňují jistotu dlouhodobého vztahu a seriózní spolupráce.

Skupina BusLine podobnou smlouvu o poddodávce dopravy v Pardubickém kraji uzavřela i se společností Vydrus s.r.o., jež pro oblast Lanškrounska poskytne svých jedenáct autobusů včetně zázemí a řidičů.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (Zdroj: www.busline.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru